Tukholman Top Gun? - Scandinavian Airshow tulee Kauhavalle, katso huima video!

Suomen ilmavoimista tuttu Midnight Hawks - ja ruotsalainen taitolentoryhmä Scandivian Airshow. Anakonda.fi kiittelee Lentäjien juhannuksen muista mittumaarin juhlista poikkeavaa ohjelmaa, vaikka kyllä Kauhavallakin kuulee myös maanpäällisiä, laulavia tähtiä.

Moottorien jylinä sekä katsojien niskat nyrjäyttävä ja leuat loksauttava ilmailushow on pääosassa Kauhavan lentäjien juhannuksessa.

Jylinää on Kauhavalle kaivattukin. Osana puolustusvoimien säästöjä lakkautettiin pari vuotta sitten Kauhavan Lentosotakoulu, kauhavalaisten vastustuksesta huolimatta. Etelä-Pohjanmaan kuntaliitoskaupunki menetti yhden tunnetuimmista työantajistaan, kun kun Lentosotakoulu sulautettiin Tikkakosken Ilmasotakouluun.

Kun puolustusvoimien ilmailutoiminta loppui, päättyi myös Lentäjien juhannuksen vietto.

Mutta nyt se tulee takaisin. Ohjelmaa on ilmaan Suomesta ja Ruotsista - ja niin on esiintymislavallekin.

Taivaalla nähdään niin Midnight Hawks, Tikkakoskelta Kauhavan taivaalle kiitävä puolustusvoimien neljän koneen laivue. Heiltä luvataan "neljän koneen vinoneliömuodostelma". Kovaa kamaa, niin kovaa, että Ruotsista tuleva Scandinavian Airshow vastaa kolmella eri taitolentoryhmällä. Näistä Skycats koostuu siipikävelijöistä, Led-laser-pyro -show on kutakuinkin nimensä mukaisesti valo-, pyro- ja musiikkishow sekä Viking (kuvassa) kaksitasoillaan temppuja tekevä todellinen taitolentäjäjoukkio.

Oheinen video esittää koosteen Scandinavian Airshow` n viime vuoden ohjelmasta. Samoja temppuja nähtäneen jussina Kauhavallakin.

Esiintyjinä paikalla ovat muun muassa Robin, Kolmas nainen, Paula Koivuniemi, Juha Tapio sekä Arttu Wiskari ja ysäri-tunnelmissa liihottavat ruotsalaiset Basic Element ja Pandora Live.

Fakta: Lentäjien juhannus Kauhavalla 19.-20. kesäkuuta. Lisätietoja tästä.