Anakonda.fi:n joulukalenteri 6/24 - Pelle Miljoona Oy:n uusi, ihan tykki biisi

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. Pelle Miljoona Oy:n paluu oli merkittävä musiikkiuutinen, mutta vielä isompi asia on se, että yhtye tekee uutta, upeaa musiikkia.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Mikä olisi isänmaallisempaa, enemmän toivoa herättävää kuin 40 vuotta sitten perustettu ja 38 vuotta sitten hajonnut suomalainen kokoonpano palaa yhteen - eikä herätä lainkaan myötähäpeää?

Tuskin mikään.

Pelle Miljoona Oy:n legendaarisen, Moottoritie on kuuma -levyn taltioinut kokoonpano Pelle Miljoona - Tumppi Varonen - Ari Taskinen - Sami Yaffa - Andy McCoy on keikkaillut kuluvan syksyn ajan ja huipentaa kiertueensa jäähallikeikkaan Helsingissä 19. tammikuuta 2019. Ja bändin nykykunto, sen vimmaisuus ja olemus tekevät kaikin puolin kunniaa muistijäljelle, jonka bändi jätti lyhyestä olemassaolostaan vuosina 1979 - 1980. Syksyllä bändi lopetti, kun teini-ikäiset Yaffa ja McCoy riensivät Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocksia.

Mutta sillat eivät palaneet lopullisesti. Rauhanpiippuakin Pellen ja Andyn leirit taisivat jo polttaa vuosikymmeniä sitten - ja nyt viisi-kuusikymppiset, ihanteilleen uskollisesti eläneet muusikot soittavat rokkia niin, ettei nuoremmista juuri ole haastajiksi 2010-luvulla!

Anakonda.fi:n joulukalenteriin valikoituu itsenäispäivän kappaleeksi Andy McCoyn säveltämä ja Pelle Miljoona sanoittama Hei hei hei. Sen voi katsoa tästä:

Jos video ei näy, se löytyy myös tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen