Anakonda.fi:n joulukalenteri 8/24 - Kehuttua kitaraindietä

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. Tamperelaisen Vuoret -yhtyeen Kaivokset -kappale on lohkaisu kehutulta esikoislevyltä.

Vuoret. Iso nimi yhtyeelle, joka on ainakin toistaiseksi "pieni". Pieni siinä mielessä, miten Suomessa on viime aikoina menestystä mitattu: kullattavilla striimimäärillä ja halli- tai areena- tai stadionkeikkojen katsomoilla tai some-seuraajilla tai kaupallisten radioiden soittomäärillä.

Mutta taiteellisesti tänä vuonna ensilevynsä julkaissut Vuoret on jo iso bändi. Portti -albumi sai täydet viisi tähteä muun muassa Soundin ja Aamulehden arvosteluissa.

Nostalgista puhua levyarvioista, mutta jotenkin Vuorten arvolle sopivaa: yhtyeen musiikki on raikasta, uutta ja omaperäistä, mutta siinä on vahva 1980-luvun indie-kitarayhtyeiden leima. Ja jo pääosassa soiva sähkökitarahan on monin tavoin nostalgista näinä aikoina.

Kriitikko Pekka Laine kiteyttää tamperelaisyhtyeen lauluntekijän Ville Aallon kädenjäljen "poikkeukselliseksi ja lumovoimaiseksi", ja jatkaa: "Lyriikan kompuroimaton ja vaivattoman oloinen virtaavuus peilautuu myös sävellyksiin ja yhtyeen soittoon."

Anakonda.fi:n joulukalenterin kahdeksannen luukun voi avata tästä.

 Jos video ei näy, sen voi katsoa myös tästä.

Pasi Kostiainen, kuva: kuvakaappaus videosta (videon on ohjannut Sami Nieminen)