Näin juhannuksen festarit vetivät väkeä

Juhannus on vietetty festivaaleilla vaihtelevassa säässä. Anakonda.fi kertoo tärkeimpien juhannusjuhlien yleisömäärät.

Juhannus festaroitiin läpi monin paikoin koleassa ja kosteassa säässä, mutta myös aurinko, jopa keskiyön aurinko näyttäytyi siellä täällä. Festivaalijärjestäjien kannalta kelit saattoivat olla "haastavat", mutta tapahtumatiedotteisiin saatiin kaikkialla myönteinen sävy: missään ei rasvailtu köyttä sen takia, että yleisömäärä olisi jäänyt odotetusta.

Anakonda.fi:n sähköpostiin on sunnuntaina kolissut seuraavat tiedotteet:

Himos juhannus - 44 000 kävijää kolmessa päivässä. Promoottori Timo Isomäki laski, että torstaina huvittelemaan saapui 11 000 ihmistä, perjantaina ja lauantaina 16 500 kumpanakin:

"Erityisesti lämmitti molemmilta osapuolilta, artisteilta ja yleisöltä, saatu positiivinen palaute. Meidän tavoitteemme on pitää Himos Park yhtenä toimivimmista ja johtavista tapahtuma-alueista, jonne on mukava palata olkoon kyseessä sitten Himos Juhannus, Iskelmäfestivaali, Jysäri, Pipefest tai yksittäiset konsertit.”

Kalajoen juhannus - 30 000 kävijää kolmessa päivässä. Ja festivaalijohdon kommentti hehkuu tyytyväisyyttä:

"Otimme askeleen kohti uutta ja tulimme juhlimaan Tapahtumakeskus Merisärkän ympäristöön. Saimme aikaiseksi paljon hyvää uudistamalla esimerkiksi päälavan katsomoalueen ja kiinteän lavan Summer Heatille. Saimme käyttöömme useita anniskelupisteitä ja jonoja ei päässyt syntymään. Nyt mietimme tulevaa ja tiedotamme myöhemmin, kuinka jatkamme tätä ainutlaatuista ja Suomen perinteikkäintä juhannusjuhlaa, Kalajoen Juhannnusta. Sitä aitoa ja alkuperäistä."

Lentäjien juhannus, Kauhava - 17 000 kävijää kahdessa päivässä. Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen lupaa, että tänä vuonna uudelleen aloittanut tapahtuma saa jatkoa:

"Tapahtumalla oli selkeästi tilausta, ja ihmiset ottivat sen hyvin vastaan. Muun muassa siksi Lentäjien Juhannukselle tulee jatkoa jo ensi vuonna. Vuoden päästä siis juhlitaan taas juhannusta Kauhavalla.  Entistäkin parempana. Nyt oli tärkeää nähdä, mikä vaikutus tällä oli kaupunkiin ja ihmisiin."

Valtteri, Tampere - 5000 kävijää täytti Tampereen kaupunkifestivaalin tavoitteen. Promoottori Tero Viikari iloitsi myös ohjelman sisällöstä:

"Valtterissa nähtiin jälleen, että oikea elävä musiikki kiinnostaa ihmisiä myös juhannuksena. Lisäksi uutta ja yllätyksellistä materiaalia kaivataan aina: hyvänä esimerkkinä siitä Valtterissa toimi vaikkapa amerikkalaisen Too Many Zoozin puhaltimilla ja rytmisoittimilla toteutettu, vastustamaton tanssiinkutsu."

Kuva: Jani Räisänen/Himos Festival Oy; kuvassa Haloo Helsinki! Himoksen lavalla.