Mikä taantuma? Porsche, Lexus ja Jaguar käyvät Suomessa hyvin kaupaksi

Urheilullinen luksusauto Porsche on kasvattanut myyntiä alkuvuoden aikana peräti 317 prosenttia, kirjoittaa Tekniikka & Talous.

Porsche kävi Tekniikka & Talouden mukaan kaupaksi tammi-huhtikuussa 96 kertaa. Se on peräti 73 autoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, jolloin uutuuttaan kiilteleviä saksalaisia kaasutettiin ulos autokaupan lasiovista 23 kertaa.

Myynnin kasvua voidaan siis pitää räjähdysmäisenä, se on peräti 317 prosenttia!

Mahtavaa, että yhä useampi suomalainen pystyy ajamaan hienolla autolla. Ja samaan aikaan puhutaan maassamme elettävän taloustaantumaa, se ei selvästikään koske kaikkia!

Ei, sillä myös Lexus ja Jaguar ovat kasvattaneet myyntiä. Lexus ostettiin 101 kertaa (myynnin kasvu 44 prosenttia), Jaguar 24 (118 prosenttia).

Vai olisiko sittenkin niin, että löysää rahaa autonostoon on vain toisilla - ja toisilla sitten taas ei? Nimittäin Suomen suosituimmat automerkit Toyota ja Volkswagen siirtyivät liikkeistä asiakkaille aiempaa vaisummin, myynnin laskua on Tekniikka & Talouden mukaan kahdeksan prosenttia kummallakin.

Automyynnissä on myös alueellisia vaihteluita. Keski-Pohjanmaalla autoja ostettiin 9,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna neljän ensimmäisen kuukauden aikana, Uudellamaalla myynti kasvoi 2,7 prosenttia. Pohjois- ja Itä-Suomessa myynti laski yli kymmenen prosenttia.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Näkyykö Porschen suosiossa elokuvan ja tv:n vaikutus? Katso lista auton tähtirooleista