Lenny Kravitzin uusi aluevaltaus: valokuvanäyttely - Muistatko myös muut kuvaaja-laulajat?

Amerikkalaismuusikko Lenny Kravitzin ensimmäinen valokuvanäyttely on avattu Saksassa. Anakonda.fi muistuttaa myös kolmesta muusta taiteilijasta, jolla pysyy kädessä paitsi mikrofoni, myös kamera.
Lenny Kravitz, Leica, näyttely, photo

Lenny Kravitz, 51, esittäytyy kuvaajana Wetzlarissa Saksassa. Flash -näyttely esittää Kravitzin nappaamia kuvia kiertueeltaan. Esittelytekstin mukaan Kravitz tarjoaa epätavallisen oivalluksen muusikon kiertolaiselämään: rokkari on kääntänyt kameran häntä piirittäviin ihmisiin. Kuvissa nähdään siis muun muassa faneja ja paparazzi -kuvaajia, ylipäätään keikkaelämää Kravitzin silmin.

Kuvat on julkaistu aiemmin Kravitzin tuoreessa Flash -kirjassa. Sama näyttely on aiemmin ripustettu Los Angelesiin, Berliiniin ja Pariisiin. Wetzlarissa kuvat ovat nähtävissä elokuun loppuun.

Kravitz ei ole ensimmäinen muusikko, joka innostuu siirtymään kameran taakse. Anakonda.fi muistuttaa myös muista valokuvaajina ansioituneista laulajista:

Bryan Adams

Lontoolaistunut kanadalaislaulaja on kuvannut pitkään. Hänen ammattitason kuviinsa voi tutustua täällä.

Patti Smith

Smith kuvaa jopa lehdistötilaisuuksissaan. Lensculturen sivulla voi katsoa amerikkalaislaulajan Polaroid-otoksia ja lukea Smithin haastattelun.

Terhi Kokkonen

Scandinavian Music Groupin laulaja paitsi laulaa, sanoittaa ja kirjoittaa käsikirjoituksia, myös kuvaa ahkerasti. Hän on kuvannut muun muassa yhtyeensä ja Kerkko Koskisen soololevyn levykansia.