Kansanliike pelasti Radio Helsingin - Rikkoutuuko annin loppukirissä 300 000 euron raja?

Riippumaton paikalliskanava Radio Helsinki pystyy jatkamaan toimintaansa. Osakeanti päättyy keskiviikkona 15. heinäkuuta puolilta öin ylimerkintään, sillä tavoite 250 000 euroa on jo saavutettu.

Radio Helsinki tavoitteli vähintään 150 000 euron rahasummaa, että voi jatkaa toimintaansa, kuten Anakonda.fi kertoi kesäkuun lopussa. Vähimmäissumma saatiin kasaan nopeasti - samoin lisätavoite 250 000 euron rahapotista niin, että kanava voi jatkaa toimintaansa vähintään samalla teholla kuin tänä vuonna on kuultu.

Vuonna 2000 perustettu Radio Helsinki oli Sanoman omistuksessa vuodet 2005 - 2013. Ensimmäinen toimintavuosi uudessa yksityisomistuksessa toi raskaat tappiot. Velkaa kertyi kaikkiaan 250 000 euroa, suurin piikki kasvoi verottajan ja Teoston suuntaan.

Nämä velat saadaan onnistuneen osakeannin seurauksena kuitattua nyt kokonaan. Lisäksi yhtiöllä on laskennallista velkaa 500 000 euroa, mutta sitä ei tulla perimään. Kyse on muun muassa yhtiön nykyisten omistajien panoksesta

"Kunnon kansanliike lähti vyörymään, kuten toivoinkin. Anti jatkuu keskiviikkoon klo 23.59 asti", tuottaja-toimittaja Aleksi Pahkala kommentoi Anakonda.fi:lle.

Radio Helsingin kuuntelu on lisääntynyt. Viimeisimmän, kesäkuussa valmistuneen kansallisen radiotutkimuksen mukaan kanava tavoittaa viikon aikana kuuluvuusalueellaan pääkaupunkiseudulla 112 000 kuulijaa sekä verkossa 40 000 kuulijaa. Kuulijoita voi luonnehtia sitoutuneiksi ja intohimoisiksi musiikinkuluttajiksi. Radio Helsinki on tunnettu siitä, ettei sen toimittajilla ole soittolistoja, vaan jokainen tosiaan soittaa, mitä tahtoo. Kanavan dj:t ja toimittajat ovatkin ansioituneita musiikkifanaatikkoja laidasta laitaan, äänessä ovat muun muassa paikallisradioveteraanit Njassa, Norppa, Uuge Kojola, Dj Bunuel ja Norppaa sijaistava Outi Popp. Muusikkoina ansioituneita radioääniä ovat esimerkiksi Lasse Kurki, Astrid Swan, Edu Kehäkettunen ja rap-artisti Paperi T:nä tunnettu Henri Pulkkinen. Vajaan kahden vuoden ajan päätoimittajana toiminut Maria Veitola on tuonut kanavalle myös lukuisia uusia ääniä.

Kun noin puoli vuorokautta osakeantia on jäljellä, Radio Helsinkiin on kerännyt osakeannilla 291 150 euroa. Valtaosa tästä on kertynyt 150 euron piensijoituksista - Radio Helsinki ei ole antanut sijoittajilleen toivoa kuin hyvän fiiliksen jatkumisesta, sijoituksille ei välttämättä ole luvassa rahallista vastinetta. Keräyksen katto 548 400 jäänee saavuttamatta, mutta 300 000 euron haamuraja häämöttää jo.

"Veikkasin toimistuksen sisäisessä veikkauksessa viime viikolla 300 000 euroa", Pahkala sanoo.

"Toivottavasti se ei riitä."

Fakta: Lisätietoa Radio Helsingin osakkeiden ostamisesta tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen, kuvassa Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola ja tuottaja Aleksi Pahkala.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Paikallisradio vetoaa kuulijoihinsa:"Sijoita Radio Helsinkiin!"