Kaljakellunta 2015 - Katso kuvat tyypeistä ja tunnelmista

Kourallinen poliiseja ja pelastushenkilökuntaa, vapaaehtoisia pullojenkerääjiä ja ehkä siivojiakin - sekä tuhansia aurinkoiseen kaljakelluntaan osallistuneita hauskanpitäjiä. Siinä Vantaan Heurekalta pitkin Keravanjokea lähtenyt massatapahtuma, jota ei järjestä kukaan ja jolla kukaan ei pyri tienaamaan. Anakonda.fi kuvasi Kaljakellunnan fiiliksiä.

Joutilaisuuden ylistys. Se on sanottu ennenkin, mutta taas se tuli mieleen Keravanjoen rannalla, kun katsoi jokea pitkin lilluvia iloisia ihmisiä. Vuoden tauon jälkeen Kaljakellunnan lähtöpaikka oli Tikkurilan Heurekan kohdalla. Ajaksi oli ilmoitettu Facebook -sivulla 11, mutta ei se niin justiinsa ollut: vielä viisi tuntia myöhemmin aluksia työnnettiin veteen Heurekan edustalla.

Kuten takavuosinakin, tyyli oli vapaa. Oli öljytynnyrien varassa kelluvia lauttoja, joiden varusteluun kuului niin grilli kuin musavehkeetkin. Oli yhden ihmisen uimapatjoja. Ja kaikkea noiden väliltä.

Jokirannan taloissa ei välttämättä riemuittu pihapiiriin ilmestyneistä pissaajista, mutta muuten touhu näytti harmittomalta ja hauskalta. Pöhköä ja tarpeetontahan Kaljakellunta on, mutta juuri siinä sen riemu taitaakin piillä - niin vähän on nykymaailmassa aikaa ja tilaa tuottamattomalle joutenololle, niin miksipä sitten ei omaehtoisessa tapahtumassa kerran vuodessa.

Tässä Anakonda.fi:n kuvasatoa vuoden 2015 Kaljakellunnasta:

 

 

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Yleisön pyynnöstä: lisää kuvia Kaljakellunnasta!

Pasi Kostiainen: Kaljakellunta, Vantaan Guggenheim

"Ensi vuonna lautallamme on sauna" - Katso kuvat kaljakellunnasta