Helsinki-päivän juhlaa kuvina: Robin, kokkien Suomi-Ruotsi ja Sideways -festari

Helsinki-päivänä pääkaupungissa vietettiin monia kansanjuhlia. Anakonda.fi kuvasi tunnelmia Radio Aallon konsertissa Kaisaniemessä, Sideways -festareilla Teurastamolla sekä kokkien Suomi - Ruotsi -maaottelussa Kansalaistorin Taste of Helsinki -tapahtumassa. Mutta miten maaottelu päättyi?

No suomalaisittain hyvinhän se päättyi. Kolmen kokin joukkueiden kaksipäiväinen maaottelu päättyi niin, että perjantai-iltana voittosamppanjat avattiin suomalaisten keittiössä.

Maaottelu oli osa Taste of Helsinki -tapahtumaa, joka järjestetään neljättä kertaa Kansalaistorilla. Anakonda.fi:n kuvajutun ruokatapahtumasta voi katsoa tästä.

Niin Taste of Helsinki kuin muutkin Eskon-päivän ja Helsinki-päivän tapahtumat saatiin järjestää aurinkoisessa säässä. Anakonda.fi:n tietojen mukaan se oli ensiarvoisen tärkeää erityisesti Taste of Helsingille, joka olisi saattanut loppua tähän kokonaan, jos kahtena edellisenä vuonna piinannut arkitinen alkukesän sää olisi taas koetellut kävijämäärää.

Aurinkoa ei valiteltu muuallakaan. Teurastamolla ensimmäistä kertaa järjestetty "pikku-Flow", kunnianhimoisella aktiivisten musiikkiharrastajien ohjelmalla ladattu Sideways -festivaali myytiin perjantain osalta loppuun. Paikalle saapui kuusi tuhatta ihmistä. Ja Radio Aallon jo perinteinen Helsinki-päivän konsertti veti Kaisaniemen turvoksiin ihmisiä, olihan ohjelma kutakuinkin niin kova kuin kotimaisista esiintyjistä voidaan järjestää. Lavalla, siis ilmaiskonsertin lavalla nähtiin muun muassa omat areena- ja jäähallikeikkansa loppuunmyyneet kansansuosikit Haloo Helsinki, Elastinen ja Sunrise Avenue - sekä aina vaan suursuosiota nauttiva Robin.

Tässä kuvia Helsinki-päivän tapahtumista:

Suomen kuvatuimmat eriparikengät.

Kaisaniemi ruuhkautui, kun Radio Aallon konsertti alkoi kahden suursuosikin, Haloo Helsingin ja Elastisen konserteilla. Molemmat näyttävät olevan monessa taloudessa koko perheen mieleen.

Juontaja Pipsa Hurmerinta maistoi Suomen kokkijoukkueen Aki Kinnusen ja Janne Töllisen keitoksia.

Ne olivat parempia kuin ruotsalaisten.

Skotlantilainen Jesus And The Mary Chain oli Sidewaysin perjantain pääesiintyjä. Bändi esitti 30 vuotta sitten julkaistun kulttilevynsä Psychocandy kokonaisuudessaan.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen