Bob Gruenin kuvanäyttelyn viimeiset päivät - "Onneksi kuvasin 1970-luvulla!"

Amerikkalaisen Bob Gruenin legendaariset kuvat rocktähdistä on nähtävillä Helsingin Kaapelitehtaalla keskiviikkoon 17. kesäkuuta saakka. Anakonda.fi:lle Gruen kertoi olevansa tyytyväinen ajoitukseen paitsi kuvatessa, myös koko uransa suhteen.

"1970-luvulla oli helppoa tutustua rock-muusikkoihin. Siinä auttoi se, että kuljin kaikkialle kameran kanssa", Bob Gruen, 69, kertoo Anakonda.fi:lle.

"Onneksi otin näitä kuvia silloin. Nyt kaikki kuvaavat älypuhelimillaan kaikkea koko ajan. Silloin kameran kanssa erottui joukosta."

Gruenin kuvat olleet omiaan luomassa kuvaa siitä, mitä rock oli parhaimmillaan 1970-luvulla. Vuosikymmentä pidetään rockin viimeisenä viattomuuden aikana. Gruenin ystävistään, hänen kanssaan New Yorkin CBGB`sillä henganneista Blondiesta (jutun pääkuvassa solisti Debbie Harry yhdessä Iggy Popin kanssa), Patti Smithistä, Talking Headsista ja Ramonesista on tullut musiikintekijöinä kuolemattomia ja Gruenin heistä ottamista kuvista ikoneja.

Näitä kuvia ja muun muassa Gruenin suorastaan legendaarisia otoksia John Lennonista New York -t-paidassa voi ihailla vielä keskiviikkoon saakka Helsingin Kaapelitehtaalla. Runsaaseen näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös uudempia kuvia - Gruer on kuvannut myös muun muassa suomalaista Lordi -yhtyettä.

Anakonda.fi tarjoaa kuusi maistiaista näyttelyn tunnelmista:

John Lennon New Yorkissa vuonna 1974.

Led Zeppelinin ja lentokoneen Gruen kuvasi vuonna 1973.

Ramones kotikulmillaan New Yorkin Lower East Sidessä vuonna 1975.

Lontoolainen The Clash ei New Yorkin vierailuillaan tuntenut kaupungista juuri muita ihmisiä kuin heitä kuvanneen Gruerin. He ystävystyivät. Kuva vuodelta 1979.

Patti Smith kuvaa itsekin paljon, Gruenin kanssa hän ystävystyi jo 1970-luvulla. Tämä livekuva on vuodelta 1976.

Tina Turner ei asettunut kameran eteen paikoilleen vuonna 1970.

Fakta: Bob Gruen: Rockers Kaapelitehtaan Pannuhallissa Helsingissä 17. kesäkuuta saakka.