Nettihitti: suksilla Saharaan ja sademetsään - Kuka on hiihtotemppuilija Candide Thovex?

Hurjia hiihtotemppuja sisältävät viraalivideot ovat nyt saaneet jatkoksi automainoksen, jossa Candide Thovex laskettelee mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa, mutta ei lumessa. Anakonda.fi kertoo, kuka Thovex on.

Audi Quattron nettihittinä leviävä mainos herättää paljon ihailua, ällistystä - ja muutaman kysymyksen, joista osaan löytyy vastauksiakin:

Pääseekö neliveto-Audilla muka niihin paikkoihin, missä Candide Thovex videolla laskee?

Ei tietenkään pääse, mutta mainostajan viesti tulee selväksi: tämä auto ei ole teiden vanki. Tosin autoa ei videossa näytetä lainkaan, nyt myydään mielikuvaa.

Onko mainostajien tarkoitus muistuttaa ilmaston lämpenemisestä? Siitä, että tulevaisuudessa on lasketeltava ihan muualla kuin lumessa? Jos on, niin aika rohkea teema autonvalmistajalta.

Lisäksi mietityttävät monet videontekoon liittyvät asiat: paljonko se on maksanut? Kuinka monta kuvauspäivää on käytetty? Kuinka monta ottoa missäkin kohteessa on tehty? Selvittiinkö ilman onnettomuuksia? Miten sukset toimivat eri alustoilla niin hyvin?

Ja ennen kaikkea, kuka on tuo huimapää, joka laskee?

Hän on 35-vuotias ranskalainen Candide Thovex. Hän on vapaalaskun nimen vannova hurjapää, jonka YouTube -videot ovat saaneet miljoonia katsojia jo usean vuoden ajan. Erona Audi-videoihin on se, että ne Thovex on kuvannut useimmiten kypäräkameralla. Niissä vauhti ja vaaralliset tilanteet hahmottuvat nopeasti eteen tulevien tilanteiden ja laskijaan kohtaavien ihmisten reaktioiden kautta. Huimaa touhua!

Thovexin videoita voi katsoa hänen YouTube -tililtään tästä.

Thovex aloitti laskemisen nelivuotiaana Ranskan Alpeilla. Kilpauraan mahtui menestystä X-Gamesissa ja voittoja siellä täällä, mutta jo parikymppisenä alkoi myös omien elokuvien teko - niin kuin menestyvillä laskijoilla usein.

Maanantai-iltana Suomen aikaa julkaistu Quattro 2 on toinen Audin kanssa tehty yhteistyö, ensimmäinen ilmestyi kaksi vuotta sitten.

Anakonda.fi jakaa Quattro 2 -videon Candide Thovexin YouTbe -tilin kautta katsottavaksi tähän:

Kuva: Kuvakaappaus Quattro 2 -videosta