Bowie-kalenteri 6/24 - Heroes, 1992 (Queenin, Mick Ronsonin ja Ian Hunterin kanssa)

Queen -yhtyeen Freddie Mercuryn kuolemasta tuli äskettäin kuluneeksi 25 vuotta. Anakonda.fi:n Bowie -kalenterissa kuullaan Mercuryn muistokonsertin kohokohta.

Suomen itsenäisyyspäivänä sopii kuunnella David Bowien klassikkobiisi Heroes. Se tosin löytää sankaruutta tulevaisuudesta ja löytää mahdollisuuden urotekoihin meistä kaikista - vähän niin kuin J. Karjalaisen Sankarit.

Anakonda.fi:n joulukalenteri eli Bowie -kalenteri heittäytyy tämän futuristisen sankariteoksen äärellä kuitenkin nostalgiseksi. Tuollainen, juuri tuollainen oli Heroes vain kerran. Vain Freddie Mercuryn muistokonsertissa 1992 lavalle nousivat yhdessä Queen -yhtyeen jäljelle jääneet jäsenet, Bowie sekä tämän kumppanit 1970-luvulta, kitaristi Mick Ronson ja lähinnä Mott The Hoople -yhtyeen solistina muistettu Ian Hunter.

Esitys on vimmainen, haikeakin. Eikä ehkä vain Freddie Mercuryn tähden: kitaristi Ronson kuoli syöpään seuraavana vuonna. Uskotaan, että lavalla olevat tiesivät sairauden vakavuudesta jo Heroesia esittäessään.

Ja tänä vuonna myös Bowie lähti samaan bändiin Mercuryn ja Ronsonin kanssa.

David Bowie (& Queen, Ian Hunter, Mick Ronson): Heroes