Bowie-kalenteri 5/24 - A Certain Girl (Tin Machinen kanssa)

Jos Rollarit, niin kyllä Bowiekin osasi myös mustan musiikin. Anakonda.fi:n joulukalenteri eli Bowie-kalenteri näyttää rapean taltioinnin 25 vuoden takaa.

Rolling Stones julkaisi juuri uuden albumin. Blue & Lonesome on legendaarisen yhtyeen ensimmäinen levy 11 vuoteen. Levy on silkkaa bluesia, Rollarit versioi siinä blues -kappaleita.

David Bowie perusti ensimmäisen bändinsä vuonna 1962, jolloin myös Rolling Stones aloitti toimintansa. 15-vuotias Bowie käytti tuossa vaiheessa vielä David Jones. Hän oli tietysti vaikutteille ja ajan virtauksille altis, niin Rollareita kuin Bowietakin liikutti muodikkaasti amerikkalainen musta musiikki, blues.

Juuret olivat siis syvällä mustassa musiikissa, eikä yllätys tavallaan ollut kovinkaan suuri, kun Bowie vetäisi Lontoon Brixton Academyssä Yardbirdsin 1960-luvulla tunnetuksi tekemän kappaleen A Certain Girl. Ilman glam -meikkiä tai muutakaan roolia. Tai sitten ilman paitaa, rööki kädessä esiintyminen oli rooli sekin - ehkäpä Bowien rooleista lihallisin. A Certain Girl oli Ernie K-Doen alunperin levyttämä pikkuhitti, jonka kirjoittaja oli puolestaan New Orleansin arvostetuimpiin musiikintekijöihin myöhemmin kohonnut Allen Toussaint.

"Tiettyä tyttöä" haikaillessaan ja jopa julkeasti elehtiessään syksyllä 1991 Bowie muuten eli yhtä musiikkiuransa kiistellyistä vaiheista. Hän veti ristiriitaisen maineen saanutta Thin Machine -yhtyettä. Oman uran vanhat merkkiteokset hän oli hyvästellyt edellisvuoden Best of -kiertueella. Nyt hän pyrki jälleen uutta kohti. Osittain vaikka vanhan renkutuksen kautta.

Anakonda.fi esittää joulukuussa 2016 jouluaattoon joka päivä Bowien live-taltioinnin Bowie-kalenterissa.

David Bowie: A Certain Girl