Bowie-kalenteri 3/24 - China Girl, 2002

Anakonda.fi:n joulukalenteri on Bowie -kalenteri. Kolmantena kuullaan mainio live-veto kappaleesta China Girl.

David Bowien tuotanto on runsas ja monipuolinen. Meille siitä nauttiville on kiinnostavaa, kuinka hänen kappaleidensa tulkinnat muuttuivat eri aikakausina.

Otetaan esimerkiksi China Girl, Anakonda.fi:n kolmas joulukalenteribiisi - Anakonda.fi:n joulukalenterihan on Bowie-kalenteri, tarjoamme joka päivä valikoidun live-tallenteen Bowielta. China Girlin Bowie kirjoitti ja sijoitti ystävänsä Iggy Popin mainion The Idiot -levyn (1977) hitiksi. Tai ehkä Bowie ei mitään hittejä ehtinyt ajatella, hänhän työsti Berliinissä maineikkaan oman levy-trilogiansa (Low - Lodger - Heroes) ja Idiotin parissa vuodessa. Joka tapauksessa Iggy Popin China Girl -versio on avainbiisejä koko ns. Berliinin Hansa-studion teolliseen, urbaaniin soundiin.

Toisenlainen oli puolestaan Bowien Let` Dance -levyn China Girl -versio. Kuusi vuotta myöhemmin Bowie oli vaihtanut Berliinin tummat sävyt vaalean pukuun ja China Girl soi iloisena diskona.

Oheinen video, taltiointi Bowien Pariisin -keikalta vuonna 2002 yhdistää kiinnostavasti aiemmat sovitukset. Bowien paikoin ahdistuneessa tulkinnassa ja bändin junttaavassa soitossa on paljon "Berliiniä", mutta mukana on myös elementtejä Let´ s Dance -levyn versiosta.

David Bowie: China Girl