Anakonda.fi:n joulukalenteri 1/24 - Tyly video aloittaa vuosikatsauksen

Anakonda.fi tarjoaa joulukalenterinaan valikoiman vuoden 2018 kiinnostavimpia musiikkivideoita. Sarjan ampuu alkuun Childish Gambinon viime kevään kohuvideollaan This Is America.

Ei herkille!

Tämä varoitus on paikallaan ennen kuin klikkaat auki videon Childish Gambinon kappaleeseen This Is America. Video sisältää väkivaltaa ja muutoinkin kuvastoa, joka saattaa jäädä häiritsemään mielen sopukoihin.

On kuitenkin perusteltua kaivaa video esiin seitsemän kuukautta videon ensi-illan jälkeen. Kappale, sen video ja tulkinnat videosta (tässä esimerkiksi Timen analyysi) osoittavat, että ristiriitainen, rajujen ilmaisujen aika innoittaa parhaimmillaan taiteilijatkin kiteytyksiin, jossa nykypäivänä mahdottomaksi luultu "vastaanottajan hätkähdyttäminen" onnistuu.

Kannattaa siis katsoa, jos tahtoo kunnianhimoisen ja rajun afroamerikkalaisen tulkinnan Yhdysvaltain tilanteesta vuonna 2018.

Esittäjä Childish Gambino nimeä käyttää näyttelijä-artisti Donald Glover, 35. Käsikirjoittajan koulutuksen saanut Glover on Yhdysvalloissa lehtien kansikuvajulkkis. Näyttelijänä hänet on nähty muun muassa tv-sarjassa Atlanta ja elokuvissa Spider-Man: Homecoming ja Solo - A Star Wars Story, hän on myös Simban äänenä ensi vuonna ensi-iltaan tulevassa Leijonakuninkaan uudessa versiossa. Ja sitten on musiikkiartistin ura, jonka provosoivin tuotos on This Is America.

Avaa Anakonda.fi:n joulukalenterin ensimmäinen luukku tästä:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: kuvakaappaus videosta