Sylvester Stallone, 70, mainettaan parempi? - Tiesitkö tämän "Mr Rockystä"?

Jos olet pitänyt Sylvester Stallonea yksiulotteisena lihaskimppunäyttelijänä, olet ehkä väärässä. Anakonda.fi kertoo amerikkalaistähden 70-vuotispäivänä, miksi.

Sylvester Stallone täyttää 70 vuotta 6. heinäkuuta 2016. Takana on pitkä, 1970-luvun alussa yskähdellen startannut ura, joka ei näytä loppuvan. Tänä ja ensi vuonna on luvassa ainakin kolme elokuvaa, joissa tumma vuosikertajässikkä on mukana. Ratchet and Clankissa sekä Animal Crackersissa Stallonea kuullaan ääninäyttelijänä, mutta hänen uusimmassa leffasarjassaan Expendablesissa rooleja riittää: Sly käsikirjoittaa, ohjaa ja näyttelee - Expendables 4 kuvataan kuluvan vuoden aikana ja teattereihin yli sadan miljoonan dollarin rymistely saadaan ensi vuonna.

Juuri Expendablesin kaltaiset kassamagneettielokuvat ovat niitä, joihin Sylvester Stallone useimpien mielissä liittyy. Vuonna 1976 alkaneesta Rocky -leffasarjasta on tehty kuusi osaa ja yksi spin off, taisteluleffa Ramboja on puolestaan viisi, joista tarinan päättävää Rambo: Last Blood -leffaa ei ole vielä saatu ensi-iltaan.

Vaikka pitkään uraan mahtuu monenlaista eikä kaikkia leffasarjojen osia pidetä edes toimintaelokuvien genressä erityisen onnistuneina, Stallone ei ole pelkästään yksiulotteinen action-näyttelijä.

Stallonesta nähtiin haavoittuneempi puoli, väistyneen alfauroksen tunteikkuutta vilauttava roolityö elokuvassa Creed, viime syksynä ensi-iltaan tulleessa Rocky -leffasarjan johdannaisessa - joissakin tiedoissa Creed lasketaan seitsemänneksi Rocky -elokuvaksi. Stallone on itse käsikirjoittanut ja ohjannut paljon taloudellisesti menestyneitä elokuviaan, mutta kriitikkojen ja palkintoraatien suosioon hän pääsi nyt lähes 70-vuotiaana keskittyessään näyttelijäntyöhön Ryan Cooglerin ohjauksessa.

Kiinnostavaa, että Stallone on saanut uransa ainoat Oscar -ehdokkuudet näytellessään noin 40 vuoden välein samaa miestä, Rocky Balboaa. Creedin vanhan Rockyn rooli toi Stallonelle lisäksi Golden Globen sekä pari muuta leffapalkintoa parhaan miessivuosanäyttelijän roolityöstä.

Anakonda.fi onnittelee 70-vuotiasta Sylvester Stallonea jakamalla Creed -elokuvan trailerin.