Seuraava Tähtien sota tulee teattereihin joulukuussa 2017 - Ohjaaja vaihtuu

Tuskin ovat kassakoneet lakanneet kilisemästä joulun alla ensi-iltaan tulleen Star Wars: The Force Awakensin osalta, kun luvataan jatkoa. Anakonda.fi kehottaa faneja vielä kuitenkin pysyttelemään sisätiloissa, sillä leffateattereissa tapahtuu vasta noin 23 kuukauden kuluttua.

Star Wars: The Force Awakens oli viime vuonna Suomessakin toiseksi tuottoisin elokuva heti James Bond -seikkailu Spectren jälkeen, mutta koko maailman alueella mikään ei päihittänyt George Lucasin luoman tarinan comebackia: leffa toi tavaramerkin uudelle haltijalle Disneylle peräti 1,8 miljardia dollaria viime vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä tuotto on jo 1,9 miljardia dollaria. Summa, joka tekee siitä kolmanneksi tuottoisimman elokuvan kautta aikain.

Tuollaisen tuloksen jälkeen on ymmärrettävää, että leffaan kaiken kukkuraksi suopeasti suhtautuneille kriitikoille ja katsojille kerrotaan elokuvan virallisilla nettisivuilla, milloin jatkoa seuraa. Ja sitähän tulee 15. joulukuuta 2017 - eli ihan vielä ei kannata hakeutua makuupussiin leffateatterin ulkopuolelle.

Edellisen, vuosituhannen vaihteessa teattereihin tulleen trilogian kehnouden jälkeen ohjaaja J.J. Abrams onnistui nostamaan Tähtien sodan taas alkuperäisen trilogian tasolle Star Wars: The Force Awakens. Siksi onkin hieman yllättävää, että nyt esituotantovaiheessa oleva Star Wars: Episode VIII -elokuvassa Abrams on ainoastaan tuottajan roolissa. Kahdeksannen Tähtien sodan ohjaa ja käsikirjoittaa Rian Johnson. Hänet tunnetaan elokuvien Brick, The Brothers Bloom ja Looper ohjaajana, hän on ohjannut myös kolme Breaking Bad -tv-sarjan jaksoa.

Kuvassa Harrison Ford puolisonsa Calista Flockhartin kanssa Star Wars: The Force Awakens -elokuvan ensi-illassa joulukuussa 2015 (kuva - Image.net)