MM-sankari, jonka kypärässä oli reikä tupakkaa varten - Katso elämäleffan teaser

Barry Sheene oli moottoripyöräilyn James Hunt, maailmanmestari ja hedonisti vailla vertaa. Anakonda.fi linkittää tähän ensimmäisen teaserin elämäkertaelokuvasta, josta ei taida olla luvassa ei perinteistä urheilun sankaritarinaa.

Barry Sheene (1950 - 2003) eli oli niin hillittömän elämän, että hänen muistokirjoituksensakin saa hymyn huulille. Brittilehti Telegraph muisteli Sheeneä tuoreeltaan tämän kuoltua syöpään vuonna 2003 kertoen lähinnä anekdootteja hänen tempauksistaan ja kuvauksia levottomasta, mutta valloittavasta luonteesta.

"Edes journalistit eivät olleet immuuneja hänen charmilleen: Tina Brown kuvaili häntä haastatellun yhteydessä vuonna 1978 "pieneksi kooltaan, kipinöiväksi luonteeltaan; sellaiseksi pojaksi jota äitisi ensin vihaa, mutta päätyy sitten kuumeisesti parsimaan hänen alusvaatteitaan"."

Sheenellä oli Telegraphin mukaan moottoripyöräkypärään porattu reikä sitä varten, että hän saattoi tupakoida mahdollisimman pitkään ennen kisan starttia.

Hänet tunnettiin naistenmiehenä siinä määrin, että määritelmät playboy ja "moottoripyörien James Hunt" eivät olleet liioittelua. Hän avioitui lopetettuaan uransa vuonna 1984 Penthouse -lehden "Vuoden leikkitoveriksi" valitun englantilaisen glamour-mallin Stephanie MacLeanin kanssa - he olivat tavanneet jo vuonna 1975, kun Sheene toipui vakavasta onnettomuudesta.

Entäs ne ajohommat? Katkoiko Sheene 67 luuta kilpailu-urallaan saavuttamatta mitään suurta? Muistetaanko hänet vain peli- eikä ajomiehenä?

Sheene voitti ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden kahdesti 500-kuutioisissa. Hän oli ykkönen vuosina 1976 ja 1977. Lisäksi hän oli MM-kakkonen samassa luokassa vuonna 1978 ja kolmonen 1979. 125-kuutioisissa hän oli MM-kakkonen läpimurtovuonnaan 1971. Sheene ajoi Suzukilla.

Uransa jälkeen hän ja McLean muuttivat Australiaan. Syy oli ilmasto, oleskelun siellä ajateltiin helpottavan Sheenen ajovammojen seurauksena puhjennutta nivelreumaa.

Muutama päivä sitten australialaien IO Films ja brittiläinen Deep Spring Pictures ilmoittivat työstävänsä Sheenestä elämäkertaelokuvaa. Sen teaserin voi katsoa tästä.