Love Records -logo, näin se syntyi

2016 on Love Recordsin juhlavuosi. Anakonda.fi raapaisee levy-yhtiön kuuluisaa logoa 50-vuotissynttärien ja uuden elokuvan kunniaksi.

Love Records on tänä vuonna erityisen ajankohtainen, sillä tulee kuluneeksi 50 vuotta legendaarisen suomalaisen levymerkin perustamisesta. Ensi-iltaan on juuri tullut myös Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva Love Records - Anna mulle lovee.

Love Records syntyi 1960-luvulla yhdistelmänä nousevia alakulttuureita, venttiiliksi purkautua niin jazzin, rockin kuin poliittisen laululiikkeenkin musiikkia, joka jäi isojen perinteisen levyjulkaisijoiden katseen katveeseen.

Levy-yhtiöllä on erityinen maine suomalaisen rockin hautomona, Lovelle levyttivät kaikki ensimmäisen polven suomenkieliset rockartistit Pekka Streng, Dave Lindholm, Hector, Juice Leskinen ja Mikko Alatalo. Myös muun muassa Hurriganes oli Loven artisti tärkeiden ensilevyjensä ajan.

Mäkelän elokuvassa keskitytään yhtiön varhaisvuosiin ja yhtiön perustajakolmikon Atte Blom, Chrisse Swindt ja Henrik-Otto Donner intoon, heidän keskinäisiin suhteisiinsa ja ajanoloon vallankumoukselliseen julkaisupolitiikkaan.

Elokuvassa muistellaan myös, kuinka kolmikko keskusteli yhtiön uudesta logosta. Elokuvassa tekijää ei mainita, mutta kunnia sille kenelle se kuuluu: logon suunnitteli graafikko Harri Manner, ja sen on sanottu herättäneen kulttuurien törmätessä kovasti pahennusta 1960-luvun Suomessa.

Keskustelin logosta Atte Blomin kanssa 1990-luvun alussa. Hän naurahti - ja totesi ykskantaan:

"Jaa-a, nussivat hertat."

Fakta: Love Records - Anna mulle lovee elokuvateattereissa 29. tammikuuta alkaen.

Pasi Kostiainen