Eppu Normaalista elokuva - "Bändi kertoo itse tarinansa"

Ylöjärven ylhäiset saadaan valkokankaalle vielä tämän vuoden aikana.

Eppu Normaalista tehdään elokuva. Tänään julkistettu hanke on jo niin pitkällä, että suomirockin suuruuksia päästään katsomaan pimeissä teattereissa jo muutaman kuukauden kuluttua, loppuvuonna 2016.

“Eppujen tarina, jos mikä ansaitsee tulla kerrotuksi. Elokuvassa Eput itse kertovat tarinansa. Tämä toteutetaan tekniikalla, joka mahdollistaa tunteen, että Eput puhuvat juuri sinulle elokuvan katsomossa. On ollut hienoa huomata, kuinka Eput ovat tarinoitaan minulle jakaneet. Olen saanut myös ainutlaatuisen pääsyn tilanteisiin, minne he eivät ole aikaisemmin kameroita laskeneet, kuten keikkabussiin, veljesten väliseen biisintekoon ja sinfoniaorkesterin kanssa soitettaviin reeneihin”, ohjaaja Saku Pollari sanoo.

Elokuvan tuottaa Aito Media, joka on tuottanut aiemminkin dokumentaarisia elokuvia ja tv-sarjoja, muun muassa Ville Haapasalon matkailuohjelmat Venäjällä. Pollari on palkittu dokumentistaan Kansalainen Jussila.

Eppu Normaalin uskotaan jatkavan viime vuosien mukavasti katsojia keränneiden dokumenttien sarjaa. Aiemminhan teattereissa on eläydytty muun muassa Vesa-Matti Loirin, Jari Litmasen ja Teemu Selänteen vaiheisiin.

Eppu Normaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Juhlakeikka on elokuussa Tampereen Ratinan Stadionilla yhdessä Tampere Filharmonian kanssa. Juhlavuoteen kuuluvat myös valokuvanäyttely ja uusi kirja.

Anakonda.fi odottaa myös uutta studiolevyä - ensimmäistä sitten vuoden 2007 Syvään päähän -albumin.

Kuva: MakeF. Eppu Normaali vuonna 1980.