Suomalaisiskijä varoittaa Heleniusta: "Voitto ei ole itsestäänselvyys"

Entinen ammattinyrkkeilijä Janne Katajisto varoittaa Robert Heleniusta Johann Duhaupasista lähestyvässä raskaan sarjan ottelussa. Katajisto tietää, mistä puhuu, sillä hän on itse hävinnyt Duhaupasille.

Janne Katajisto on entinen raskaan sarjan nyrkkeilijä, joka otteli urallaan sekä Robert Heleniuksen että tämän tulevan vastustajan, ranskalasen Johann Duhaupasin kanssa.

Ottelu Duhaupasia vastaan EU-mestaruudesta oli Katajiston uran viimeinen. Duhaupasin kova isku Katajiston korvan yläpuolelle vei suomalaisen tasapainon ja lopetti taistelun. Heleniuksen Katajisto kohtasi amatöörinä.

”Helenius ja Duhaupas ovat molemmat pitkiä nyrkkeilijöitä, jotka minua vastaan hyödynsivät juuri ulottuvuus - ja pituusetuaan yrittäen pitää minua kaukana. Duhaupas’ta vastaan pääsin helpommin lähietäisyydelle kuin Robben kanssa. Minua vastaan molempien tyyli pohjautui runsaaseen suorien käyttöön. Välillä he hiukan pakittivat ja sitten hakivat osumapaikkoja koville iskuilleen”, Katajisto arvioi.

Hän ennustaa huhtikuun alussa Helsingissä käytävästä ottelusta tasaista.

”Toivon, että Robert saisi lyötyä tyrmäyksen, jolloin hänen osakkeensa nousisivat maailmalla valtavasti. Robben pitäisi saada ujutettua heti alusta alkaen kovia iskuja. Silloin Duhaupas tipahtaa väkisinkin jossain kohtaa matsia", Katajisto sanoo.

Helpommmin sanottu kuin tehty. Jykevä ranskalainen on otellut ammattilaisurallaan 33 kertaa, hävinnyt kolmesti - ja tyrmännyt 20 kertaa. Heleniuksella on loukkaantumisten ja edellisen ammattilaistallin kanssa käytyjen kiistojen takia käytyjä otteluja vähemmän, 22 ja tyrmäyksiä 13 - tappioita ei lainkaan.

"Pitää muistaa, että (Deontay) Wilderkään ei saanut tyrmättyä ranskalaista (viime syksyn MM-ottelussa), vaan ottelu keskeytettiin pystystä. Duhaupas tekee kehässä paljon töitä ja siihen Robben on pystyttävä vastaamaan. Heleniuksen on oltava huomattavasti joulukuun ottelua parempi. Voitto ei ole itsestäänselvyys ja matsissa on iso vaaramomentti, mutta pakko on suomalaista puolustaa ja luotettava Robben voittoon. Toivottavasti fanit löytävät paikalle, sillä se tuo aina lisävoimaa kotiottelijalle.”

Katajiston mukaan Duhaupas pystyy nyrkkeilemään eri tyyleillä vastustajan mukaan.

”Duhaupas otteli eri tavalla minua vastaan kuin viime syksynä MM-ottelussa Deontay Wilderiä vastaan. Robben kannattaa tehdä omaa matsia ja etummaista heittämällä hakea paikkaa nukuttavalle takakädelle.”

Fakta: Robert Helenius ja Johann Duhaupass sekä muun muassa Juho Haapoja ja Tamas Lodi kohtaavat Helsingin Hartwall Arenassa 2. huhtikuuta. Lisätietoja tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä muut Heleniuksen huhtikuun otteluun liittyvät jutut:

Robert Helenius voitti EM-ottelun sairaana - "Ei voinut lyödä pitkiä sarjoja"

Ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja mietti kehässä:"Mitä v--tua teen täällä?"

Helenius MM-otteluun - "Ainahan sitä odottaa näyttävää tyrmäystä"

Chisora ja EM-titteli eivät riitä - Helenius luopuu EM-vyöstä

Lue Anakonda.fi:stä EM-ottelua käsitelleet jutut:

Isä, poika ja Kuuban henki - Lue Robert Heleniuksen tarina

Erkan Teper loukkaantui - Heleniuksen ottelun titteliarvo säilyy, vaikka vastustaja vaihtuu

Robert Helenius, miksi kohtasit Teperin kuin nallekarhu?

Robert Heleniuksen titteli-illan esiotteluissa on paljon pelissä

Robert Helenius pääsee maailmanmestarin sparraukseen - "Lähden näyttämään kuka on pomo"