Robert Heleniuksen titteli-illan esiotteluissa on paljon pelissä

Robert Heleniuksen Kohti maailmanmestaruutta -ottelun varjossa 19. joulukuuta Helsingin Hartwall Arenassa isketään monta tärkeää matsia. Nyrkkeilyura on pelissä esimerkiksi loukkaantumisista kärsineellä Sami Enbomilla.

Sami Enbomia, 28, pidetään yhtenä Suomen taitavimmista ammattinyrkkeilijöistä, mutta useat loukkaantumiset ovat hidastaneet raskaassa keskisarjassa iskevän lahtelaisen uran kehittymistä. Ammattilaisena Enbom on iskenyt yhdeksän kertaa ja voittanut aina, amatööriuralta on muistona Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet.

Nyrkkeilijöitä rankkaava BoxRec sijoittaa Enbomin maltillisesti sijalle 184 sarjassaan. Nyt hänellä on kuitenkin mahdollisuus jonkinlaiseen harppaukseen, sillä vastaan tulee tsekkiläinen Tomas Adamek, joka on samalla lista sijalla 135. Adamek on nyt jo 35-vuotias, mutta hän on urallaan otellut kolmesti haastajana EU-mestaruudesta.

Enbomin otteluasioita järjestävän Markus Lammin mukaan Adamek ei ollut ykkötoive vastustajaksi. Kehään tavoiteltiin Juha Haapojan aiemmin kukistanutta Serhiy Demchenkoa, mutta tämä kieltäytyi ottelusta.

"Enbomin on noustava selkeästi uudelle tasolle ottaakseen kovan päänahan. Voitto kasvattaisi lahtelaisen kansainvälistä tunnettavuutta ja nostaisi hänet huomattavasti lähemmäs EU-haastajalistan kärkipäätä", Lammi sanoo.

Kohti maailmanmestaruutta illan muissa esiotteluissa kohtaavat Mathias Eklund unkarilaisen Gyula Nagyn ylemmässä keskisarjassa ja saksalainen Franz Rill ja italialainen Salvatore Erittu raskaassa sarjassa. Isojen miesten matsi on titteliottelu, jonka voittaja julistetaan EU:n mestariksi.

Suomalainen Robert Helenius ja saksalainen Erkan Teper ottelevat illan pääottelussa raskaan sarjan EM- ja Inter Continental-mestaruuksista.

Fakta: Robert Helenius valmistautuu ottelemaan nyrkkeilyn raskaan sarjan Euroopan mestaruudesta 19. joulukuuta. Lisätietoja ottelutapahtumasta tästä.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Robert Helenius pääsee maailmanmestarin sparraukseen - "Lähden näyttämään kuka on pomo"