Mitä nyt, Robert Helenius? - Listasimme vaihtoehdot tappion jälkeen

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilyn suuri suomalainen Robert Helenius on tyrmäystappion jälkeen urallaan tienhaarassa. Anakonda.fi listasi Heleniuksen vaihtoehdot.

Tällaista kuvaa ei olisi pitänyt pystyä ottamaan: ranskalainen Johann Duhaupas on voittanut Helsingissä suomalaisen Robert Heleniuksen WBC -liiton raskaan sarjan silver title -ottelussa. Lauri Salovaara kuuluttaa ottelun päättyneen tyrmäykseen kuudennessa erässä.

Mutta siinä se kuva on, Toni Aurellin ottamana Hartwall Arenassa. Helenius on hävinnyt ensimmäisen kerran 23 ottelua kestäneellä ammattilaisurallaan.

Häntä ja suomalaista nyrkkeily-yleisöä kiinnostaa, mitä tapahtuu seuraavaksi? On selvää, että tyrmäystappio Duhaupasille on isku Heleniuksen projektille, joka tähtää MM-otteluun.

Mutta mitä vaihtoehtoja hänellä on? Anakonda.fi pohtii raskaan sarjan suomalaisen suuren yksinäisen tilannetta.

Vaihtoehto 1: Helenius yrittää paluuta

Helenius ilmoitti jo Arenassa tyrmäyksestä toivuttuaan - ja yleisöltä anteeksi pyydettyään - tulevansa takaisin. Kehässä ei tietenkään tehdä saman tien koko uraa luotaavia, sitovia päätöksiä, mutta Helenius tuskin tahtoo lopettaa tappioon. Hän on voittanut kovempiakin vastoinkäymisiä, kuten pitkäaikaisen loukkaantumisen, väliaikaisen välirikon valmentaja-manageri -isänsä, Karl Heleniuksen kanssa sekä onnistunut löytämään keinot jatkaa ammattilaisuraansa ajauduttuaan umpikujaan alan ison toimijan, saksalaistalli Sauerlandin kanssa. Ei ole tavatonta, että ammattinyrkkeilyssä huipulle noustaan veteraani-iässä - ja Helenius on nyt 32-vuotias. Fiksusti rakennetulla ohjelmalla eli sopivasti valituilla vastustajilla ja ammattinyrkkeilyssä tärkeällä onnistuneella politikoinnilla sekä tietysti vähintäänkin yhtä kovalla treenillä on mahdollista, että Heleniuksen kohtimaailmanmestaruutta.fi -sivustolle tulee sisältöä tulevaisuudessakin.

Vaihtoehto 2: Ura loppui lauantaina

Yksi tappio on vain yksi tappio, mutta ammattinyrkkeilyn hierarkiassa se sysää Heleniusta arvolistoilla alemmas. Voittaja Duhaupasilla on nyt mahdollisuus päästä WBC -liiton mestaruusotteluun. Entä jos Helenius kokee paluuta luvanneesta ensikommentista huolimatta oman polkunsa mestaruusotteluun liian vaikeaksi? Hän on uhrannut nyrkkeilylle koko aikuisuutensa, jokaiseen matsiin valmistautuminen vaatii hänen tyylillään muun muassa viiden viikon leirityksen - ja erossa olemisen perheestä. Entäpä jos tappion haavoja nuolee kotona Ahvenanmaalla mies, joka toteaa, että aikaansa kutakin - se oli siinä?

Vaihtoehto 3:  Tulevaisuus kehäkiertolaisena

Epätodennäköinen, mutta nyrkkeilymaailmassa mahdollinen vaihtoehto: Helenius jatkaa - ja jatkaa, jatkaa ja jatkaa. Miellyttävänä persoonana ja isona, ulottuvana iskijänä hänelle on loputtomasti luvassa sparrausduuneja aivan maailman huippunyrkkeilijöiden kanssa. Mutta hommia on tarjolla myös sopivana vastustajana, meritoituneena ex-mestarina, joka vuorostaan antaa nuorille nouseville iskijöille sopivan haasteen esiotteluissa. Näitä kehäkiertolaisia, rumasti sanottuna kehäraakkeja nähtiin esiotteluissa suomalaisten vastustajina Heleniuksen ja Duhaupas`in esiotteluissa. Ei taida olla Nordic Nightmaren kohtalo.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Toni Aurellin

Lue Anakonda.fi:stä muut Heleniuksen huhtikuun otteluun liittyvät jutut:

Tämä odottaa Heleniusta - Katso video, näin Duhaupas varjonyrkkeilee

Suomalaisiskijä varoittaa Heleniusta:"Voitto ei ole itsestäänselvyys"

Robert Helenius voitti EM-ottelun sairaana - "Ei voinut lyödä pitkiä sarjoja"

Ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja mietti kehässä:"Mitä v--tua teen täällä?"

Helenius MM-otteluun - "Ainahan sitä odottaa näyttävää tyrmäystä"

Chisora ja EM-titteli eivät riitä - Helenius luopuu EM-vyöstä

Lue Anakonda.fi:stä EM-ottelua käsitelleet jutut:

Isä, poika ja Kuuban henki - Lue Robert Heleniuksen tarina

Erkan Teper loukkaantui - Heleniuksen ottelun titteliarvo säilyy, vaikka vastustaja vaihtuu

Robert Helenius, miksi kohtasit Teperin kuin nallekarhu?

Robert Heleniuksen titteli-illan esiotteluissa on paljon pelissä

Robert Helenius pääsee maailmanmestarin sparraukseen - "Lähden näyttämään kuka on pomo"