Helenius MM-otteluun - "Ainahan sitä odottaa näyttävää tyrmäystä"

Robert Helenius kohtaa ranskalaisnyrkkeilijä Johann Duhaupasin Helsingissä 2. huhtikuuta ja ottelussa on panoksena WBC-liiton Silver MM-titteli.

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilyherkkua saadaan lisää livenä Suomeen. Joulukuussa Helsingin Hartwall Arena täyttyi, kun Robert Helenius voitti ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruusottelussa saksalaisen Franz Rillin. Seuraavaksi Heleniuksen "Kohti maailmanmestaruutta" -projekti etenee MM-otteluun, sillä 2. huhtikuuta Arenassa panoksena on WBC-liiton Silver -MM-titteli.

Aiemmin venäläisen Aleksander Povetkinin hallussa ollut titteli on vapaa, ja WBC on valinnut sen ykköstavoittelijaksi ranskalaisen Johann Duhaupasin.

"Se on kova kaveri, ei se muuten tähän otteluun olisi tulossakaan", Helenius kommentoi Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tilastojen mukaan Duhaupas on otellut 36 kertaa ja hävinnyt kolmesti. Voitoista yksi on tyrmäyksellä.

"Pitää käydä kostamassa, se on tyrmännyt aiemmin kaksi suomalaista", naurahtaa Helenius, jonka ottelutili ammattilaisena on seuraava: 22 ottelua, kaikki voittoja.

Hänen valmistautumisensa tulevaan otteluun on sujunut joulukuun matsin jälkeen hyvin. EM-otteluun itsensä huippuvireeseen treenannut porvoolainen on huilasi vain neljän päivän harjoittelutauon. Sen jälkeen hän on pitänyt itseään valmiina varsinaista otteluharjoittelua varten. Neljän viikon sparrausjakso on luvassa Pajulahden urheiluopistolla.

Heleniuksen manageri ja isä Karl Helenius vakuutti myös tyytyväisyytä MM-matsin toteutumiseen. Tämä ottelu oli siis jo tiedossa, kun Helenius luopui äskettäin EM-vyöstä ja kieltäytyi ottelemasta britti-iskijä Dereck Chisoraa vastaan.

"Kun Robbe oli 16, sanoin, että hän on vielä jonain päivänä ammattinyrkkeilyn maailmanmestari. Nyt ollaan jo lähellä sitä", isä-Helenius kommentoi.

"Ainahan sitä odottaa näyttävää tyrmäystä ja varsinkin sitä, että vastustaja kaatuu, mutta kyllä minulle riittää pistevoittokin."

FAKTA: Robert Helenius – Johann Duhaupas, 12-eräinen WBC-liiton raskaansarjan Silver MM-ottelu Hartwall Arenalla 2. huhtikuuta 2016. Lipunmyynti alkaa 15. helmikuuta.

Lue lisää Anakonda.fi:stä:

Isä, poika ja Kuuban henki - Lue mestari Robert Heleniuksen tarina