Erkan Teper loukkaantui - Heleniuksen ottelun titteliarvo säilyy, vaikka vastustaja vaihtuu

Robert Helenius ottelee suunnitelmien mukaan ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan EM-tittelistä, vaikka suunniteltu vastustaja Erkan Teper joutuukin luopumaan matsista.

Joulukuun 19. Helsingin Hartwall Arenassa on ammattinyrkkeilyilta, jolla on merkitystä. Se on tiedetty, mutta kohtuullisen viime tipassa tuon illan toinen pääosan esittäjistä vaihtuu: saksalainen Erkan Teper on loukannut kätensä eikä voi otella. Ottelun järjestäjä Live N`Loud tiedottaa Teperin saaneen kyynärvarteensa leikkaushoitoa vaativan vamman.

Teperin tilalle astuu saksalainen Franz Rill, pituus 194 cm ja paino 119 kg. Hän oli joka tapauksessa treenannut otellakseen tuona iltana. Rillin tähtäin oli esiotteluksi kaavaillussa raskaan sarjan kamppailussa, jossa panoksena oli EU-mestaruus.

Tiedotteen mukaan EBU:n hallituksen päätöksellä Rill ja Helenius ottelevat nyt avoimesta Euroopan mestaruudesta. Ottelussa on panoksena myös IBF-liiton Inter-Continental -titteli alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Rill on päässyt valmistautumaan ns. parhaassa seurassa: Rill sparrasi englantilaista Tyson Furya, joka viime viikonvaihteessa voitti sensaatiomaisesti raskaan sarjan maailmanmestaruuden kukistaen kiistattomin tuomariäänin sarjaa pitkään hallinneen ukrainalaisen Vladimir Klitshkon.

Rillin voisi arvella myös perehtyneen Heleniuksen tyyliin, sillä Furyn lisäksi hän on sparrannut tänä syksynä Teperin kanssa. Teper ja Rill ovat saman tallin iskijöitä.

"Rill ei välttämättä omaa samanlaista yhden iskun tyrmäysvoimaa kuin Teper, mutta pidän Rilliä Teperiä teknisempänä nyrkkeilijänä, joka on tyyliltään hyökkäävä ja panostaa iskusarjoihin. Rill on harjoitellut kovaa ja tasokkailla treenileireillä, kuten Heleniuskin, ja tulee Helsinkiin haastamaan Heleniusta erittäin motivoituneena saamastaan yllätysmahdollisuudesta”, ottelun match maker Markus Lammi sanoo.

Fakta: Robert Helenius valmistautuu ottelemaan nyrkkeilyn raskaan sarjan Euroopan mestaruudesta 19. joulukuuta. Lisätietoja ottelutapahtumasta tästä.

Teksti ja Erkan Teperin kuva: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Robert Helenius, miksi kohtasit Teperin kuin nallekarhu?

Robert Heleniuksen titteli-illan esiotteluissa on paljon pelissä

Robert Helenius pääsee maailmanmestarin sparraukseen - "Lähden näyttämään kuka on pomo"