Chisora ja EM-titteli eivät riitä - Helenius luopuu EM-vyöstä

Raskaan sarjan nyrkkeilijä Robert Heleniuksen Kohti maailmanmestaruutta -projekti jatkuu. Päästäkseen isompaan tavoitteeseensa, hän luopuu joulukuussa voittamastaan EM-vyöstä.

Joulukuussa ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan EM - ja IBF International -tittelit voittanut Robert Helenius ei puolusta titteliään, vaan luopuu EM-vyöstään.

Heleniuksen olisi pitänyt kohdata haastajanaan britti-iskijä Dereck Chisora, jonka voitti kiistanalaisessa ottelussa vuonna 2011.

Helenius ja hänen lähipiirinsä uskovat, että askel taakse merkitsee kahta askelta eteen. EM-tittelistä luopumisen ajatellaan parantavan mahdollisuuksia päästä ottelemaan MM-tittelistä.

“EM-tittelin puolustus Derek Chisoraa vastaan ei vie Robben uraa eteenpäin maailmanmestaruutta ajatellen. Oli helppo päätös luopua EM-vyöstä, eikä kohdata jo kertaalleen 2011 vuonna voitettua Chisoraa. Nyt on tärkeintä nousta eri nyrkkeilyliittojen rankinglistoilla nopeasti kohti maailman kärkeä ja kohdata maailman kovimmat nyrkkeilijät. Euroopan mestaruuden voittoisa puolustus ei nostaisi Robbea ylöspäin millään listalla”, Robert Heleniuksen isä ja manageri Karl Helenius kommentoi.

Samoilla linjoilla on Heleniuksen "match maker" Markus Lammi:

“Uskon Robertin yltävän MM-otteluun seuraavan 12 kuukauden aikana. Tuleva vastustaja on Robertille erittäin vaarallinen. Tuo kamppailu vastaa vaarallisuudeltaan ja tasoltaan käytännössä MM-karsintaottelua ja näyttää, kuinka lähellä Robert on todellisuudessa maailman huippua. Voitto nostaisi Heleniuksen ammattinyrkkeilyn kaikkien neljän valtaliiton haastajalistan kärkisijoille.”

Heleniuksen talli ja joulukuun loppuunmyydyn EM-ottelun Hartwall Arenassa järjestänyt Loud’n Live Promotions kertovat tiedottavansa tulevasta ottelusta piakkoin.

Lue lisää Anakonda.fi:stä:

Isä, poika ja Kuuban henki - Lue mestari Robert Heleniuksen tarina