Anthony Joshua tyrmäsi Klitshkon! - Lue 5 faktaa nyrkkeilyn uudesta supertähdestä

Anthony Joshua nousi ammattinyrkkeilyn huipulle voittamalla varhain vappuaattona Suomen aikaa raskaan sarjan MM-ottelussa lajilegenda Vladimir Klitshkon. Anakonda.fi kertoo, mitä Joshuasta pitää tietää.

Nuoruus voitti kokemuksen Lontoon Wembleyllä. Niin voi kiteyttää värikkään, 11. erässä keskeytykseen päättyneen ammatinyrkkeilyn raskaan sarjan titteliottelun.

Englantilainen Anthony Joshua, 27, voitti ukrainalaisen Vladimir Klitshkon, 41.

Anakonda.fi kertoo nyt, mitä Joshuasta pitää tietää: hän tulee olemaan nyrkkeilynseuraajien ilona vielä vuosikaudet.

1. Olympiavoittaja kotikisoissa

Joshua voitti superraskaan sarjan olympiakultaa vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa (kuvassa). Hän oli - varsinkin brittimedian mielestä - ennakkosuosikki ennen kisoja, ja Joshua kesti kuin kestikin menestyspaineet ja -odotukset.

2. Ammattiura: voittamaton

Klitshkoa vastaan Joshua otteli Lontoon olympialaisten alkaneen uransa 19. ottelun. Saldo on kirjaimellisesti tyrmäävä: Joshua on voittanut kaikki ottelunsa tyrmäyksellä. Nyt siis myös entisen mestarin ja vuosituhannen ehkäpä parhaan raskaan sarjan nyrkkeilijän Klitshkon.

3. Ottelu oli dramaattinen

Joshuan ja Klitshkon välinen matsi oli dramaattinen: Joshua kävi itse kerran kanveesissa, Klitshko kahdesti ennen viimeiseksi jäänyttä luvunlaskua.

4. Erikoista: ura alkoi vasta 18-vuotiaana

Joshua alotti nyrkkeilijänuransa melko myöhään, vasta 18-vuotiaana. Treenaaminen vei kuitenkin fyysisesti lahjakkaan 198-senttisen iskijän mennessään - ja loppu on historiaa: olympiavoitto tuli vain noin viiden vuoden nyrkkeilemisen jälkeen - ja ammattilaisten maailmanmestaruus nyt vajaat viisi vuotta myöhemmin!

5. Haaveilee ottelemisesta Tyson Furya vastaan

Joshua on ilmoittanut haluavansa otella kiisteltyä Tyson Furya vastaan. Viime vuonna uransa lopettanut, dopingistakin kärähtänyt irlantilais-englantilainen Fury oli parhaimmillaan neljän ammattiliiton raskaan sarjan mestari häviämättä urallaan yhtään ottelua.