Suopotkupallon MM keräsi lähes 5000 pelaajaa - katso kisakuvat

Äkkiä voisi ajatella, että Los Poslinos ja Mätäs-Muijat ovat ihan eri asioita, mutta ei, Suopotkupallon MM-joukkueita ne ovat molemmat.

Hyrynsalmella kisailtiin viikonvaihteessa Suopotkupallon maailmanmestaruudesta. Tärkeintä oli osanotto - ja hauskanpito. Näin ajatteli ainakin iso osa noin 5000 pelaajasta, jotka ottivat osaa turnaukseen. Yle-Kainuu oli laskenut, että turnauksen aikana Hyrynsalmella myydään jopa 50 000 tölkkiä olutta.

Hyrynsalmella on 2500 asukasta, joten kisojen aikana kunnan asukasluku lähes kolminkertaistuu. Lähes, sillä kisoihin osallistuu myös kotikunnan joukkueita. Miesten sarjan mestaruuden voitti nyt toista kertaa peräkkäin hyrynsalmelainen Hörstin Hönkäys. Naisten mestariksi nousi FC Varmat päivät.

Nämä joukkueet pelasivat kilpasarjaa, mutta lähes 300 joukkuetta likasi peliasujaan myös muissa sarjoissa. Huumoriasut oli sallittu muissa paitsi kilpasarjoissa ja joukkueiden nimet muistuttivat salibandy- ja sählyjoukkueiden ja muiden lajien puulaakiporukoiden nimiä: Pretty Boys United, Los Poslinos ja Mätäs-Muijat. Sekajoukkueista kahden naispelaajan on oltava kentällä koko ajan, ei maalivahtina. Kenttäpelaajia on vähintään neljä, korkeintaan viisi.

FAKTA: Suopotkupallon MM-turnaus järjestettiin perjantaina ja lauantaina Hyrynsalmen Vuorisuolla 15. kerran. Alueelle oli turnauksen takia tehty 20 upottavaa jalkapallokenttää. Osallistujia oli Suomen lisäksi muun muassa Venäjältä, Ruotsista, Islannista ja Saksasta.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen