Kenestä Susijengin johtaja Hanno Möttölän paikalle? - Tässä Suomen joukkue EM-kisoihin

Suomen koripallomaajoukkue lähtee Ranskan EM-kisoihin viime vuoden Bilbaon MM-hurmoksen jälkeen uusiutuneena. Anakonda.fi muistuttaa, että MM-joukkueen johtavat persoonat, kaikkien aikojen suomalaispelaajat Hanno Möttölä ja Teemu Rannikko eivät enää kuulu Susijengiin.

Bilbaossa tehtiin vuosi sitten suomalaista koripallohistoriaa monin tavoin. Suomi on ensimmäistä kertaa tämän suuren palloilulajin MM-turnauksessa. Se oli niin iso tapaus, että Baskimaahan matkusti peräti 10 000 suomalaista fania. Susijengi sai kohdata lajin mahtimaan Yhdysvallat ja kaikki muut vastustajansa pelaten kuin äänekkään kotiyleisön edessä.

Hanno Möttölä ei taatusti harmitellut, että oli pyörtänyt aiemman lopettamispäätöksensä ja lähtenyt Bilbaon turnaukseen Susijengin kokeneimpana pelaajana.

Möttölä lopetti uransa noihin kisoihin, joten nyt Susijengi joutuu pärjäämään ilman 209-senttistä kaikkien aikojen suomalaista koripalloilijaa. Myöskään toinen Bilbaossa vielä vaikuttanut veteraani, Möttölän tavoin komean kansainvälisen uran tehnyt Teemu Rannikko, 34 vuotta ja 189 cm, ei enää ole mukana Montpellierin EM-turnauksessa pelaavassa joukkueessa.

Susijengi lähtee EM-kisoihin seuraavalla joukkueella:

Mikko Koivisto, 194 cm, Loimaa BisonsShawn Huff, 198 cm, Ludwigsburg, Saksa Gerald Lee Junior, 208 cm, ei seuraaSasu Salin, 191 cm, Gran Canaria, EspanjaTuukka Kotti, 205 cm, Loimaa BisonsPetteri Koponen, 194 cm, Himki, Venäjä Matti Nuutinen, 200 cm, Kataja Basket, JoensuuVille Kaunisto, 204 cm, Kouvot, KouvolaJoonas Cavén, 211 cm, ei seuraa Roope Ahonen, 187 cm, Kolossos Rodou, Kreikka Jamar Wilson, 185 cm, ei seuraa Erik Murphy, 208 cm, Beşiktaş, Turkki

Jo Bilbaossa Suomen ykköspelaaja oli Venäjällä ammattilaisena pelaava Petteri Koponen, 27. Hän oli Suomen pelillinen johtaja, mutta nyt Koponen on uuden edessä: hänen täytyy näyttää Susijengille johtajuutta myös kentän ulkopuolella. Viime vuoteen saakka liidereinä toimineet Möttölä ja Rannikko ovat jättäneet joukkueeseen paljon henkistä ilmatilaa.

Koposella taitaa jo olla pallo hallussa.

Uuden Susijengin harmonia näyttää löytyneen, siitä on nähty viitteitä ainakin syksyn harjoitusotteluissa. Elokuun alussa Suomi muun muassa voitti hallitsevan Euroopan mestarin ja viime vuoden MM-kolmosen Ranskan 76 - 67. Tuon ottelun pisterohmut Erik Murphy ja Sasu Salin (19 pistettä/pelaaja), viime vuoden MM-joukkueen jäseniä hekin, saattavat myös olla Susijengin vastuunkantajia Ranskassa.

Fakta: Koripallon EM-turnaus Ranskan Motpellierissä 5.-20. syyskuuta. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Ranska, Bosnia ja Hertzegovina, Israel, Puola ja Venäjä.

teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen (Pääkuvassa Hanno Möttölä; alakuvassa Petteri Koponen)