"Vuoden maalin" tekijä on valmiina maaotteluun - Pikku-Huuhkajat EM-kisoihin?

Lopputurnauspaikka on yhä mahdollinen Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle. Pikku-Huuhkajien mahdollisuuksista puhuu haastattelussa keskikenttäpelaaja Simon Skrabb - lisäksi Anakonda.fi jakaa videon maalista, josta Skrabb tunnetaan.

Suomen alle 21-vuotiaat jatkavat EM-karsintoja perjantaina Vaasassa. Pikkuhuuhkajien tavoite on lunastaa paikka kesän 2017 lopputurnauksesta.

Suomi on lohkossaan kolmantena. Ennakkosuosikki Saksa on karannut puhtaalla pelillä kuuden pisteen johtoon. Toisena tulee Itävalta ja kolmantena kolme pistettä kakkospaikasta Suomi. Tiukin kisa lohkon jäljellä olevissa peleissä on juuri Suomen ja Itävallan kesken.

Itävalta vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Wienissä 2-0-lukemin. Isännät tekivät maalinsa 77. ja 90. minuuteilla. Suomen runkopelaajistoon kuuluvan Simon Skrabbin mukaan taisto olisi voinut kääntyä myös toisin päin.

"Meillä oli peli totaalisen hallussa, mutta tunnin kohdalla tullut punainen kortti (Moshtagh Yaghoubi) muutti luonnetta. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon perjantaina", Skrabb ennakoi.

Tuossa ottelussa Suomen hyökkäyksen kärkenä Skrabbin parina hääräsi Joel Pohjanpalo. ”Jolle” on noussut jo tovi sitten A-maajoukkueeseen, mutta urakoi nuorissa tuon yhden kamppailun verran. Perjantain ottelusta puuttuu loukkaantumisen vuoksi myös Vahid Hambo, joka viimeisteli viimeksi EM-karsintaottelussa Färsaaria vastaan kaksi maalia.

"Me pärjäämme niillä pelaajilla mitä meillä on kentälle laittaa, tietenkin uskomme siihen. Ja voitimmehan karsintojen alussa Venäjänkin 2-0 ilman Hamboa ja Pohjanpaloa", Skrabb muistutti.

Simon Skrabb debytoi Veikkausliigassa kasvattajaseuransa FF Jaron paidassa vain 16-vuotiaana. Hän siirtyi vuoden 2014 alusta Ruotsiin. Täksi kaudeksi Skrabb siirtyi Åtvidabergistä Geflen riveihin. Seura taistelee sarjapaikastaan ja on tällä hetkellä Allsvenskanissa toiseksi viimeisenä.

"Aloitimme syyskauden hieman paremmin. Tietysti uskon ja toivon, että pystymme nousemaan ainakin karsijanpaikalle. Oma kauteni on mennyt ihan hyvin. Olen saanut pelata niin paljon kuin vain jaksan."

Skrabb nousi kaikkien Ruotsin pääsarjaa seuraavien tietoisuuteen viimeistään viime syksynä, kun hän teki ”Skorpioni-maaliksi” nimetyn osuman päätöskierroksella. Maali arvostettiin myöhemmin kauden tyylikkäimmäksi.

Alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2017 Puolassa. Kisoihin pääsevät isäntämaan lisäksi yhdeksän lohkon voittajat. Neljä parasta lohkokakkosta pelaavat lisäksi jatkokarsinnan kahdesta jäljellä olevasta paikasta.

Fakta: Suomi kohtaa Itävallan Vaasassa perjantaina 2. syyskuuta ja Saksan Seinäjoella 6. syyskuuta. Joukkue päättää karsinnat Azerbaidzania ja Venäjää vastaan lokakuussa.

Teksti: Urheiluviikko, kuva: Steindy

Anakonda.fi jakaa myös tallenteen maaliin, joka toi Skrabbille kauden 2015 päätteeksi Vuoden maali -palkinnon Ruotsin jalkapallogaalassa. Tässä Ruotsin TV4:n YouTube -tilin video Åtvidabergille tekemästä maalista.