Antoine Griezmann, maalitykki - kakkosesta ykköseksi

Ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmann, 25, on jalkapallon Ranskan EM-turnauksen suuri tähti. Anakonda.fi kertoo, mikä sattuma on tehnyt Griezmannista kotimaansa ykköshyökkääjän - ja mitä hänen täytyy tehdä noustakseen kotikaupunkinsa ykköseksi.

Antoine Griezmann herätti huomiota jo jalkapallon MM-kisoissa kaksi vuotta sitten. Mutta tuolloin nuori, sirorakenteinen hyökkääjä ei vielä ollut Ranskan ykköshyökkääjä.

Ilman maajoukkuevalmentaja Didier Deschampsin rohkeaa linjausta jättää "ongelmapelaajat" Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Mathieu Valbuena ja Karim Benzema pois joukkueesta, Real Madridin maalitykki Benzema saattaisi hyvinkin loistaa Ranskan ykköstähtenä juuri nyt. Benzema on tehnyt maajoukkueessa 27 maalia ja onnistui Mestarien liigan voittoon päättyneellä seurajoukkuekaudellakin mainiosti: hän teki Realin paidassa 27 ottelussa 24 maalia.

Mutta Benzema myös sekoili ja osallistui joukkuetoverinsa Mathieu Valbuenan kiristämiseen seksivideolla.

Sellaista meininkiä Deschamps ei joukkueeseen halunnut, onhan tuoreessa muistissa Ranskan maajoukkueen julkinen riitely ja tähtipelaaja Nicolas Anelkan kotiinlähettäminen kesken 2010 MM-turnauksen. Deschamps - entinen pelaaja itsekin - on rakentanut yhtenäistä joukkuetta tuoreiden kasvojen kuten Griezmannin, 25, ja Paul Pogban, 23, ympärille.

Griezmann on täyttänyt valmentajansa odotukset upeasti. Hän johtaa kuudella maalillaan EM-turnauksen maalintekijätilastoa. Saksaa vastaan välierässä Griezmann teki joukkueensa molemmat maalit. Hyökkääjä on jatkanut siitä, mihin Atletico Madridin paidassa jäi, tekihän hän kauden aikana 22 maalia - vain kaksi vähemmän kuin Benzema. (Vertailun vuoksi mainittakoon kuitenkin, että La Ligan maalikuninkuuden voittanut uruguaylaishyökkääjä Luis Suárez ampui FC Barcelonan paidassa peräti 40 maalia - ja Ranskan finaalivastustajan tähti Cristiano Ronaldo Real Madridin asussa 35 maalia.)

Jos Portugalin ja Walesin EM-välierästä viriteltiin Realin tähtien Ronaldon ja Gareth Balen kaksintaistelua, niin vastaavaa voidaan rakentaa Madridin kilpailevien seurojen tähtien välille finaalissa: juhliiko Mestarien liigan voiton Realille ratkaissut Ronaldo jälleen? Vai onko Atletico -tähti Griezmannin vuoro?

Ranskan turnauksen suorituksillaan Griezmann on kiistatta Ranskan ykköshyökkääjä. Jos Ranska voittaa finaalin ja Griezmann turnauksen maalikuninkuuden, häntä voidaan tituleerata myös Madridin parhaaksi.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Image.net