Patrik Laine, on syytä hymyyn - Lue All Star -viikonlopun tähtihetket

Monella 18-vuotiaalla oli epäilemättä villi viikonloppu, mutta tamperelainen Patrik Laine, 18, vietti omansa jääkiekkoliiga NHL:n All Star -tapahtumassa. Anakonda.fi kokosi Laineen viikonvaihteen kohokohdat.

All Star -ottelut ovat löysävauhtisia tapahtumia, joissa maailman parhaat pelaajat leikkivät pelaamista. Intensiteetti puuttuu ja ottelujen päätarkoitus on joku muu kuin tarjota katsojille kiihkeä kiekkoelämys.

Silti nuori suomalaistähti, Winnipeg Jetsin Patrik Laine sai NHL:n All Star -viikonlopusta Los Angelesissa upeita elämyksiä - ja suomalaiset sekä winnipegläiset Laine -fanit myös.

Anakonda.fi kokosi Laineen viikonvaihteen kohokohdat.

1. NHL:n toiseksi kovin laukaus

Laukauksesta Laine tunnetaan - nykyisin myös koko jääkiekkoa seuraavassa Pohjois-Amerikassa. Pelaajat osallistuvat tapahtumassa niihin kilpailuihin, joissa ovat parhaimmillaan. Laine pistettiin ampumaan, totta kai. Ja kuinkas kävi: vain Shea Weber ampui lujempaa. Leikkimielisen (jos huippu-urheilijoilla koskaan sellaista olla voi) kisan perusteella Laineella on siis koko NHL:n toiseksi kovin laukaus. Nyt laukauksen tuntivauhti hävisi Weberin vähän: 165,4 km - 163,7 km.

"Ehkä haastan hänet muutaman vuoden kuluttua. Hankin ensin vähän lihaksia", Laine sanoi Winnipeg Jetsin Jets-TV:n haastattelussa.

2. Nuoruuden sankari vaihtoi mailaa

All Star -viikonlopun aikana tuli julkisuuteen myös aiemmin NHL-kaudella tapahtunut pelaajien keskinäinen kunnianosoitus: venäläistähti Aleksandr Ovetškin oli ehdottanut Laineelle mailanvaihtoa. Ovetškin kerää muiden pelaajien mailoja näiden nimikirjoituksilla, mutta ihan kaikkien mailoja maalitykki ei sentään halua. Laineelle tapahtuman erityislaatuisuutta lisää se, että Ovetškin on hänen nuoruusvuosiensa suosikkipelaaja.

3. South Park -piirtäjien julisteeseen

Laine - ja kaikki muut All Star -tapahtuman pelaajat - ikuistettiin viralliseen julisteeseen, jonka tänä vuonna tekivät animaatiosarja South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone. Lisäksi julisteessa näköttävät myös South Parkin päähenkilöt Kenny, Cartman, Stan ja Kyle. Jokainen pelaaja sai tapahtumasta muistoksi kehystetyn kuvan itsestään sekä julisteen. Julisteen voi käydä katsomassa NHL:n virallisella sivulla tässä.

4. Tähtien rinnalla - kirjaimellisesti

Laine on tosiaan vasta 18-vuotias, mutta All Star -tapahtumassa hänet nähtiin pelaamassa lajin tämän hetken maailmanvalioiden kanssa - sekä iskemässä nyrkkitervehdykset lajin suurimpien legendojen, muun muassa Wayne Gretzkyn, Mark Messierin, Mario Lemieux`n ja Teemu Selänteen kanssa. Kaikki mainitut valittiin viikonvaihteessa julkistettuun listaan kaikkien aikojen sadasta parhaasta pelaajasta.

Kymmenen vuoden kuluttua Laine saattaa olla mukana vastaavalla listalla.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Patrik Laine, parhaat kommentit Top 5 - "Tuolla se söi popcornia katsomossa"