"KHL:n tuomarilinja on parempi kuin Liigan: ei saa koukkia yhtään"

Viime kaudella KalPan tähtenä hyökännyt Jaakko Rissanen pelaa nyt KHL-joukkue Vitjazissa. Hän ei kaipaa Suomesta ainakaan tuomarilinjaa.

Jääkiekkoilija Jaakko Rissanen pelaa KHL-joukkue Vitjazissa. Hänen on helppo verrata tänä syksynä paljon puhetta herättäneen kotimaisen Liigan tuomarilinjaa KHL:n vastaavaan - joka tosin on puhuttanut edellisvuosina kovasti sekin.

Rissasen mielipide on selkeä: KHL:n tiukka linja antaa enemmän tilaa taitopelille.

"Astetta kovempi sarja tämä on ehdottomasti. Kärkijoukkueet ovat todella kovia. Isoin ero on tuomarilinjassa, joka on paljon parempi kuin Liigassa. KHL:ssä ei saa koukkia ja estää yhtään. Taitopelaajia, kuten vaikka Pavel Datsjukia, vastaan joutuu tekemään todella paljon hommia, jos meinaa saada kiekon pois. Koukuista ja kampeista tulee aina jäähy, siksi varmaan SKA:kin pärjää niin hyvin, kun taitavat pelaajat saavat tästä etua", Rissanen sanoo.

Liigassa on hänen mukaansa toisin - ja peli kärsii.

"Suomessa ärsyttää, että jos tuomarilla on mahdollisuus jättää vastaavat tilanteet viheltämättä, niin sitten myös jätetään. Sitten molemmat vaihtopenkit ja yleisö huutavat kuin hullut jäähyjä. Haastavampaa se on tietysti puolustaa, mutta parempi näin. Tykkään tosi paljon tästä selkeästä linjasta, että koukuista ja kampeista tulee aina jäähy."

Rissasen alkukausi Vitjazissa on sujunut lupaavasti. Hän on päässyt pelaamaan ylivoimaa KalPan viime kauden tutkaparinsa Jesse Mankisen kanssa. Tehoja on syntynyt tähän mennessä kahden maalin ja neljän syötön verran. Maanantaina Rissasen edustama moskovalaisjoukkue kohtaa Jokerit Helsingissä.

Fakta: Jokerit - Vitjaz Helsingin Hartwall Arenassa maanantaina 25. syyskuuta 2017. 

Kuva: Tuomas Vitikainen - Jaakko Rissanen kasvattajaseuransa SaiPan paidassa.