Tuska-festarilla taas tyylitelty Black Dining - "Ei silti hienohelmajuhla"

Helsingissä tänä viikonloppuna jyristettävä Tuska -festivaali on paitsi raskaan rockin, myös kulinarismin juhlaa.

Edes raskaan rockin yleisö ei enää nykyisin viihdy festivaaleilla, joilla syötäväksi on tarjolla pelkästään kehnoja makkaraperunoita ja muuta mättöä. Tuska-festivaalin promoottori Jouni Markkanen kertoo Anakonda.fi:lle, että viikonlopun festivaaleilla Helsingissä jatketaan viime vuoden malliin ja syödään ja juodaan hyvin - oikein hyvin. Suvilahdessa on festarikävijöille tarjolla sisätila, jossa voi ruokailla arvokkaasti - ei kuitenkaan valkoisien, vaan mustien liinojen peittämiltä pöydiltä.

"Black Dining toteutetaan tänä vuonna viime vuoden malliin. Silloin kysyntää oli niin, että pöydät olivat koko ajan täynnä", Markkanen sanoo.

Tarjolla ei sentään ole konstailevaa fine diningia, vaan kunnianhimoisesti tehtyä ruokaa, jonka nimissäkin leikitellään raskaan rockin estetiikalla. Kaikilla festareilla ei ehkä uppoaisi yhtä hyvin Led Zeppelinistä muistuttava Black Dog -mustamakkarahodari, mutta Tuskaan se sopii kuin siinä kuin olut juomaksi.

Paitsi, että sen oluenkin suhteen ollaan nykytyyliin myös Tuskassa vaativia ja valikoivia.

"Tarjolla on pienpanimotuotteita ja isojen panimoiden erikoisoluita. Ne loppuivat viime vuonna kesken."

Markkasen mukaan Tuska kehittyy yleisfestivaalien tavoin. Yleisö vaatii enemmän, se saa enemmän. Silti Tuska ja muut metallimusiikin tapahtumat ovat Markkasen mielestä vielä kaukana siitä hifistelystä, mihin monilla muilla festareilla on oheispalveluiden osalta menty.

"Tämä kaikki on tehty ihan perinteistä festivaalimakkaraa väheksymättä. Sitäkin tarvitaan. Tuska on yhä hevifestari, ei mikään hienohelmajuhla."

Fakta: Tuska Helsingin Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta. Lisätietoja tästä.