Superwood -festivaali, "seminaari" pystyyn kasvisruualla!

Superwood -festivaali on viikonvaihteessa kasvisruuan superfood -tapahtuma, vaikka totta kai festareilla vanhassa SYP-pankin koulutuskeskuksessa on myös musiikkia, elokuvaa ja muuta taidetta.

Superwood vie eräällä tavalla tappiin musiikkifestivaalien viime vuosien ruokabuumin. Turun Ruisrock sen taisi aloittaa, makkara-perunamössöä ja pikaruokaa kunnianhimoisemman makuhermojen kutkuttelun, kun viime vuosikymmenellä Ruissalossa alettiin pitää samppanjabaaria ja Michelin -kokki Hans Välimäen ravintolaa. Sitten tuli Flow, ja tatuoidut tähtikokit alkoivat houkutella yleisöä siinä missä musiikkinimetkin. Ruokartarjoilu parani festivaaleilla kautta linjan, ja nyt Superwood on julistautunut vain kasvisruokaa tarjoavaksi life style -festivaaliksi.

Helsingin Vuosaaressa järjestetään viikonvaihteessa 20. - 22. lokakuuta Superwood, ja tapahtuman ajan Hotelli Rantapuisto vetää kasvislinjaa. Tarjolla on vegaanisia ja vege-ruokia, raaka-aineina alan kotimaisten tuottajien härkistä, suklaata, raakakakkuja, kauramaitoa ja ties mitä muuta - luultavasti Korpimaan Kyynel -vodkaa ja palkittua Kyrö Napue Giniä voi nauttia ihan sellaisenaan. Valokuvaaja Sami Repo tuo tapahtumaan oman ruokarekkansa, josta myydään muun muassa maa-artisokkahampurilaisia.

Eiköhän seminaari saada pystyyn noilla eväillä. Lisätietoa Superwoodin ruuasta ja juomasta tästä.

Vähän toisen tyyppisiä seminaareja vuonna 1963 luonnonkauniiseen Vuosaareen rakennetussa hotellikiinteistössä on ollut vuosikymmenten ajan. Rakennus valmistui aikanaan Suomen Yhdyspankin koulutuskeskukseksi. Itsenäinen Hotelli Rantapuisto on toiminut tiloissa runsaan vuoden ajan.

Tänä viikonloppuna auditoriossa (kuvassa) esiintyvät kuitenkin muun muassa Jonna Tervomaa, Mikko Joensuu, K-X-P, MC Taakibörsta, Pykäri, Evil Stöö ja Uusi Fantasia.

Fakta: Superwood Helsingin Hotelli Rantapuistossa 20.-22. lokakuuta. Lisätietoja tästä.

TEKSTI JA KUVA: Pasi Kostiainen