Street Food on nyt kaikkien katuruokaa - Katso kuvat tapahtumasta

Street Food Carnival veti viikonvaihteessa runsaasti kävijöitä Helsingin Kaapelitehtaalle. Anakonda.fi kiersi tapahtumassa kameran kanssa.

Jonoja ovella, jonoja ruokatiskeillä - sellaista oli Street Food Carnivalissa Helsingin Kaapelitehtaalla viikonvaihteessa. Katuruuasta on tullut parissa vuodessa muoti-ilmiö jopa niin, että huippukokkien siirtymisestä omaan ruokarekkaan on tehty Hollywood -elokuva (Chef -leffan trailerin voi katsoa tästä) ja alan suomalaiset pioneerit, kuten Street Gastro ovat kasvaneet katuruuan kärrymyyjistä jatkuvasti toimintaansa laajentaviksi ravintolaketjuiksi.

Mitä katuruoka sitten on?

Ilmiöstä on monta tulkintaa. Yksi on vaikkapa Hartwall Arenassa, jossa lätkämatsien klassikkoruokaa nakkimukia myydään nykyisin Street Food Delissä - ja mikäs siinä, nakkikioskithan ovat viime vuosisadan suomalaisia katukeittiöitä. Mutta Street Food Carnivalissa nähtiin ilmiön kansainvälisempää ja kokeilevampaa puolta. Tarjolla oli muun muassa indonesialaisia ja thaimaalaisia herkkuja, oli amerikkalaisia kuppikakkuja, hampurilaisia ja savugrilliruokaa - ja suomalaista kohukeksintöä nyhtökauraa, joka tosin myytiin loppuun jo lauantaina, sunnuntaina Gold & Greenin myyntitiski oli autio.

Tässä Anakonda.fi:n kuvasatoa tapahtumasta.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen