Musta sillimunkki ja muita ihmeitä Turun Food & Fun -tapahtumassa

Ruoka- ja drinkkitapahtuma Food & Fun on kerännyt kansainvälisen kokkijoukon Turkuun. Anakonda.fi maistoi, mistä on kyse.

Turun ravintolatarjonta on suomalaisittain erinomainen ihan normikattauksellakin. Aurajoen rantamilta on helppo löytää kunnianhimoisia ja viihtyisiä ruokaravintoloita, kahviloita ja baareja.

Sunnuntaihin kestävän Food & Fun -tapahtuman aikana ravintolat muuttuvat: 12 ruokapaikkaa ja seitsemän drinkkibaaria tarjoavat ruokia ja juomia kansainvälisellä twistillä. Kaupungin keittiöissä kuhisee ulkomaisista huppuravintoloista vierailulle tulleita keittiö- ja baarimestareita. Valkopukuisilla ammattilaisilla on Viron, Islannin, Venäjän, Yhdysvaltojen, Ruotsin, Tanskan, Italian tai Norjan passit.

Islannista Suomeen tulleella tapahtumalla on tarkoitus paitsi rikastuttaa ravintolakeittiöiden meininkiä, myös aktivoida ihmisiä ulos syömään ja juomaan pimenevänä vuodenaikana. Viime vuonna tavoitteeseen päästiin komeasti, Anakonda.fi:n tietojen mukaan ravintolat tekivät pitkän viikonlopun aikana noin miljoonan euron tilin.

Anakonda.fi vieraili tapahtuman avajaisissa ja muutamassa turkulaisessa ravintolassa keskiviikkona. Vastaan tuli iloisia ihmisiä - ja muun muassa Moskovassa 22 vuotta työskennelleen itävaltalaisen keittiömestarin Erwin Petersin tervehdys Hus Lindmanin keittiöstä: hiilellä mustaksi värjätty munkki, jonka sisällä odotti silli. Mainio kiihoke neljän ruokalajin, 48 euron ateriaan.

Tässä kuvasatoa Food & Funin avajaispäivästä.

Osa kokkijoukosta, joka esittäytyi Turun kaupungintalossa.

Erwin Peters.

Hisashi Watanabe tekee drinkkejä E. Ekblomin kellaribaarissa.

Fakta: Food & Fun Turussa 4. lokakuuta saakka. Lisätietoja tästä.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen