Reseptit: Tomahawk -kyljys, härän ribsit, meksikolainen katumaissi ja coleslaw

Miehen G-Pisteen neljännen jakson reseptit löytyvät tästä.
Tomahawk -kyljys, härän ribs, coleslaw, mexican street corn

Tomahawk -kyljys

Anna lihan levätä huoneenlämmössä noin tunti.

Lisää pintaan suolaa, pippuria ja kevyesti öljyä.

Grillaa kuumassa grillissä molempia puolia noin viisi minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötilaa. Grillaa liha haluttuun kypsyysasteeseen (suosittelen mediumia) ja anna sen levätä foliossa noin kymmem minuuttia.

 

Härän ribsit

Poista ribseistä ”pahimmat” kalvot, jos niitä on.

Hiero pintaan suolaa ja laita kylmään noin tunniksi.

Hiero pintaan mausteseos. Jos teet mausteseoksen itse, netistä löytyy satoja ohjeita. Jos käytät valmiita rubeja, valitse laadukas, esimerkiksi Badia Barbecue Seasoning. Voit myös sekoittaa mausteseokseen muutaman teelusikallisen esimerkiksi Reesen Hickory liquid smoke -uutetta.

Anna jälleen levätä viileässä noin tunti.

Paista ribsejä uunissa 150 asteessa noin neljä tuntia.

Sivele pintaan runsaasti BBQ -kastiketta ja grillaa noin 20 minuuttia. Kääntele ribsejä ja lisää BBQ -kastiketta pintaan.

 

”Mexican street corn” eli Meksikolainen katumaissi

 maissintähkiä (esikypsennettyjä)

 majoneesia

 parmesaanijuustoa

 chili-jauhetta

 tuoretta korianteria

 limeä

 

Grillaa maissintähkät kauniin ruskeiksi.

Sivele pintaan majoneesia.

Pyörittele tähkät parmesaanijuusto -raasteessa.

Ripottele päälle chilijauhetta ja pilkottua korianteria.

Tarjoile limelohkojen kera.

 

Coleslaw eli kaalisalaatti

1 valkosipulinkynsi

2 kesäsipulia

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

1/2 tl (sormi)suolaa

1/4 tl musta- tai valkopippuria myllystä

1 pieni varhaiskaali

2 pientä kesäporkkanaa

4 rkl oliiviöljyä

 

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi mahdollisimman pieneksi silpuksi. Viipaloi kesäsipulit varsineen.

2. Sekoita kulhossa etikka ja mausteet. Laita valkosipulisilppu ja hienonnetut sipulit etikkaseokseen hetkeksi maustumaan.

3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Siis todella ohuiksi!

4. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi.

5. Yhdistä kaali, porkkanat ja etikkasipuliseos. Valuta joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Suosittelen nuijimaan kaalia tässä kohdin oikein huolella, vaikka jollain puisella muusinuijalla tai sitten ihan vaan lusikalla. Etenkin silloin kun ei ole enää ihanan pehmoista varhaiskaalia saatavilla.

6. Anna maustua viileässä vähintään tunti ennen tarjoilua.

Katso Miehen G-Piste, "liikkuva ruokakuva" näihin resepteihin:

Miehen G-piste - osa 4 - Onko grilliin mitään äijämäisempää kuin Tomahawk -kyljys?

Lue Anakonda.fi:stä myös muut Miehen G-pisteessä valmistettavien ruokien reseptit:

Resepti: täytetty kala ja grillatut kasvikset

Reseptit: lammasburger, porsaanfile steak sandwich ja grillatut paprikat

Reseptit: Flank Steak eli kuvepaisti, "avokadoranskikset", Chimichurri ja grillattu kesäkurpitsa

Katso Anakonda.fi:stä myös Miehen G-pisteen muut jaksot:

Uusi netti-tv-ohjelma aloittaa Miehen G-piste - osa 1: Näin grillaat kokonaisen kalan!

Miehen G-piste - osa 2: Näin grillaat täydellisen burgerin

Miehen G-piste - osa 3: Flank Steak eli kuve, helppoa grillattavaa

Timo Kuoppamäki