Joulun tähti: Bing Crosby & David Bowie: The Little Drummer Boy/Peace On Earth

Bing Crosbyn ja David Bowien yhteisesitys on kahden sukupolven kohtaaminen lähes 40 vuoden takaa. Anakonda.fi valitsee sen joulupäivän soundtrackiksi ajankohtaisuutensa takia: toimeen on syytä tulla niin eri sukupolvien kesken - kuin laajemminkin, kappaleen rauhanaate ei ole vanhentunut. Bing Crosbyn ja David Bowien kohtaaminen oli kuitenkin kiintoisa ja ilmeisesti hieman haastavakin loikka musiikkimaailmasta toiseen.

Oheinen video on upotus Bing Crosbyn (1903 - 1977) viralliselta Vevo -kanavalta. Crosbyn ja Bowien esiintyminen taltioitiin 11. syyskuuta 1977 - vain vajaat viisi viikkoa ennen Crosbyn kuolemaa 14. lokakuuta 1977 äkilliseen sairauskohtaukseen.

Crosby oli varsinkin 1940- ja 1950-luvuilla supertähti, näyttelijä ja laulaja, joka äänitti peräti 1700 kappaletta. Hänen White Christmas -tulkintansa vuodelta 1942 on maailman myydyin single, Guinnessin ennätystenkirjan mukaan sitä on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.

David Bowie oli tuolloin 30-vuotias tähtilaulaja, joka oli luonut taiteilijapersoonansa jo moneen kertaan. Vuonna 1977 hän eli yhtä merkittävimmistä kausistaan, niin sanottuja Berliinin-jaksoa ja tuona samana vuonna oli julkaistu jo kaksi hänen albumiaan Low ja Heroes. Väitetään, että Bowie suostui laulamaan Crosbyn kanssa, koska hänen äitinsä piti Crosbystä. Tosin historioitsijat eivät ole aivan varmoja, tiesikö Crosby, kuka Bowie ylipäätään on.

Musiikki tasoitti kuitenkin mahdolliset ristiriitaisuudet näiden herrasmiestaiteilijoiden välillä. Pieni rumpalipoika - ja Bowien lopussa mukaan sooloilema Peace On Earth kajahtavat komeasti. Kerrotaan, että laulajalegendat eivät tuhlanneet aikaa treenaamiseen, homma oli kummallekin selvä alle tunnissa!

Laulun tahdissa on hyvä viettää joulua 38 vuotta sen levyttämisen jälkeenkin.

Anakonda.fin Joulun tähti -sarja esittelee ikivihreitä joululauluja.

Katso myös:

Joulun tähti: Ray Charles: Merry Christmas, Baby

Joulun tähti: Elvis Presley: Blue Christmas

Joulun tähti: Bruce Springsteen: Santa Claus Is Comin` To Town