Manic Street Preachersin laulaja Helsingissä:"Olen nähnyt Suomen muuttuvan"

Keskiviikon konserttivieraan Manic Street Preachersin laulaja James Dean Bradfield sanoo Anakonda.fi:n haastattelussa, että "teknologiabisneksestä tullut raha näkyy Suomessa".

-Olemme kiertäneet Manic Street Preachersin kanssa säännöllisesti vuodesta 1991 lähtien. Moni paikka on muuttunut ajan kuluessa. Esimerkiksi Britannia, joka tosin kuvittelee olevansa muiden maiden yläpuolella. Nauramme vaikkapa Italian korruptiolle ja Berlusconille, mutta emme näe omia virheitämme. En pidä Britannian konservatiivipuolueesta, mutta olen pettynyt myös työväenpuolueeseen. New Labour on osoittautunut yhtä korruptoituneeksi kuin mikä tahansa muu puolue. Olen tällä hetkellä mies ilman puoluetta.

Näin  venyttää yhtyeensä Manic Street Preachersin keikkaelämän aikajanalle bändin laulaja James Dean Bradfield. Anakonda.fi tapasi Bradfieldin keskiviikkona ennen Manic Street Preachersin loppuunmyytyä keikkaa Helsingin Circuksessa.

-Suomessa kävimme ensimmäisen kerran joskus vuonna 1996. Myös Suomi on muuttunut. Teknologiabisneksestä tullut raha näkyy Suomessa, hän sanoo.

Onko muutos sitten tapahtunut hyvään vai huonoon suuntaan? Siihen Bradfield ei ota kantaa, vaan kiertää tarkastelemaan koko EU:ta eri puolilta.

-Suomi on omanlaisensa maa - niin kuin ovat kaikki muutkin. Niin Ruotsi, Tanska kuin Waleskin. Se tulisi muistaa, kun puhutaan Euroopan Unionista. Kaikilla mailla on ominaispiirteensä. Ja tämän jälkeenkin minun on sanottava, että kannatan yhtenäistä Eurooppaa, olen federalisti.

FAKTA: Manic Street Preachersin 12. studioalbumi Futurology julkaistaan heinäkuussa, vain seitsemän kuukautta edellisen, syyskuussa ilmestyneen Rewind The Film -albumin jälkeen.