Netti-TV: KHL - Stars off the ice - Jokerien tanskalaiset smörrellä

Miten maistuu Jokerien tanskalaiskolmikolle tanskalainen voileipä? Miten maistuu elo ulkomailla ylipäätään? Anakonda.fi:n netti-tv-sarja KHL - Stars off the ice selvitti nämä.

Käsi sydämelle lätkäkansa, kuinka moni olisi uskonut noin viisi vuotta sitten tällaisen kuvion: suomalainen joukkue pelaa Euroopan kovinta kiekkosarjaa, joukkueen pelaajabudjetti on yli kolminkertainen Liigan isoimpiin seuroihin verrattuna - ja joukkueen ulkomaalaishankinnoista kolme on tanskalaisia?

Mutta näin on käynyt, kaudella 2015 - 2016 Helsingin Jokerien KHL -joukkueen tähtiä olivat hyökkääjä Peter Regin ja puolustajat Philip Larsen ja Jesper Jensen.

Tanskasta on tullut Juutinrauman sillan yli siis viime vuosina muutakin kuin Euroopan kiinnostavinta tv-draamaa - erittäin hyviä jääkiekkoilijoita.

Anakonda.fi:n KHL:n taustoja käsittelevä netti-tv-sarja KHL - Stars off the ice otti tämänkertaisen jakson aiheeksi tanskalaisen jääkiekkoilun nousun ja tilan, KHL:n, ja asumisen ja pelaamisen ulkomailla ylipäätään. Veimme Reginin, Larsenin ja Jensenin syömään heille kotoisaan paikkaan, Töölön Cygnauksenkadulta löytyvään Tanskalainen voileipä -ravintolaan. Kyllä maistui, kolmikon mukaan leivät olivat kuin Tanskassa. Juttukin luisti, kun ravintolan isäntä, kiekkomies ja vannoutunut Helsingin toisen joukkueen HIFK:n kannattaja Aimo Lindgren tanskalaisia haastatteli.

Jakso on kuvattu joulukuussa, siis kuukausia ennen Larsenin kauden päättymistä loukkaantumiseen 27. helmikuuta ja Jokerien putoamista KHL:n pudotuspeleissä Torpedo Nižni Novgorodille 2. maaliskuuta.

Kuvaus ja editointi: Tommi Ojala

Toimittaja: Pasi Kostiainen

Katso aiempi jakso Anakonda.fi:stä:

Uusi netti-tv -sarja: KHL - Stars off the Ice - Is it all about the play offs?