Suomeen tuleva Justin Bieber on uransa huipulla - Löi juuri Elviksen ennätyksen

Justin Bieber esiintyy Helsingin Hartwall Arenassa 26. syyskuuta. Anakonda.fi käy läpi aikuistuneen teinitähden uraa ja toteaa ennätysten äärellä: Bieber on tullut jäädäkseen.

Justin Bieber, 21, ei jäänytkään vain yhden teinisukupolven suosikiksi. Ei, vaikka niin on kanadalaisyntyisestä laulajatähdestä epäilty viime vuosien kohu-uutisten (häriköintiä, kaahailua, paljastelua) ristitulessa. Bieber on ilmeisesti tullut niin jäädäkseen kuin se pop-musiikissa on 2000-luvulla mahdollista, hän on onnistunut tekemään saman kuin Robin Suomessa - molemmat ovat kasvaneet yleisönsä mukana.

Bieber on yllättävällä tavalla eriyttänyt intohimoisia tunteita puolesta ja vastaan herättävän persoonansa musiikistaan. Moni vastaaviin teinitähtiin varauksellisesti suhtautuva on joutunut ihmettelemään hittiradion ääressä, onko tämäkin mainio pop-kappale Justin Bieberin tulkitsema?

On se monesti ollut - tänä vuonna Bieber on julkaissut omissa nimissään jo kolme Suomessakin runsaasti radiosoittoa ja suoratoistoa saanutta biisiä.

Tuorein niistä on tämän viikon maanantaina, 7. joulukuuta virallisesti singlenä julkaistu, mutta jo aiemmin striimattavana Love Yourself. Sillä Bieber teki historiaa, sillä balladi syrjäytti Englannin listaykkösenä Bieberin oman edellisen hitin, lokakuussa julkaistun Sorryn. Tämä sivuaa Elviksen ennätystä vuodelta 2005, kirjoittaa Official Charts.

Brittilista on Bieberin hallussa tukevasti, sillä näiden kahden hitin lisäksi listan nelosena on myös tämän vuoden Bieber -hitti, heinäkuussa julkaistu What Do You Mean - listalla väliin on kiilannut vain Adelen Hello.

Bieber voi olla some-kunkku ja haaveiden kohde, mutta hän on myös hyvä laulaja, jolle aikamme parhaat hitintekijät kirjoittavan mielellään. Esimerkiksi Sorryn tekijöiksi on merkitty itselleen ja muun muassa One Directionille useita kappaleita kirjoittanut Ed Sheeran, Maroon 5:lle ja Katy Perrylle säveltänyt ja tuottanut Benjamin Levin eli Benny Blanco ja Bieber itse.

Mihinkähän Bieber ensi syksyn Suomen-keikkaan mennessä ehtiikään?

Hittejä pursuavaa Purpose -albumia voi kuunnella tästä:

Fakta: Justin Bieberin Purpose World Tour saapuu Suomeen, konsertti on Helsingin Hartwall Arenassa 26.9.2016. Lippujen ennakkomyynti alkaa faniklubin kautta perjantaina 11. joulukuuta, ja yleisessä myynnissä 17. joulukuuta.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Pojasta mieheksi? Näin Justin Bieber on muuttunut viidessä vuodessa