Stone Roses: All For One - Kuuntele uusi biisi, ensimmäinen 20 vuoteen

Brittibändi Stone Roses yllätti faninsa uudella musiikilla - ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen. Anakonda.fi jakaa uuden All For One -kappaleen.

Alivaltiosihteeri lauloi jo vuonna 1993:"Tää aika muistuttaa 90-lukua." Heidän sanomansa on totta edelleen keväällä 2016 ainakin, jos mietitään viime aikojen kiinnostavien biisijulkaisujen esittäjiä: 1990-luvulla kiinnostavaa musiikkia tehneet bändit ovat aktivoituneet.

Parhaan biisinsä 15 vuoteen tehnyt Red Hot Chili Peppers ja uuden hienon levyn julkaissut Radiohead nyt saaneet yllättävän seuraajan, kun 1990-luvun alun Madchester -buumin ykkösyhtye Stone Roses on julkaissut kappaleen.

All For One -biisi putkahti julkisuuteen muutaman tunnin varoitusajalla. Yhtye ilmoitti some-kanavissaan, että se julkaisee uuden kappaleen illalla klo 20 Englannin aikaa. BBC sai biisiin ensioikeuden ja pian klo 22 jälkeen Suomen aikaa All For One ilmestyi striimauspalveluihin.

Anakonda.fi jakaa Stone Rosesin tuttua melodista linjaa ja 1960- ja 1990-lukujen tehokeinoja yhdistelevän uutuuskappaleen. Sen voi kuunnella Spotifystä tästä:

Uusi biisi enteilee uutta albumia. Sekin siis tulee, ja on tosiaan brittiläisen rockin suuryhtyeisiin laskettavan Stone Rosesin uralla vasta kolmas. Ensilevy räjäytti potin 1989 ja Second Coming koettiin vasta 1994. Molempien levyjen jälkeisillä kiertueilla yhtye vieraili Suomessakin. Stone Roses nähtiin 1990 Seinäjoen Provinssirockissa ja 1995 kahdesti Helsingin Tavastialla.

Sen jälkeen yhtye hajosi, mutta hiljaiselo vain kasvatti sen mainetta. Tehdessään keikkoja vasta toisen kerran 20 vuoteen bändi esiintyy tänä kesänä muun muassa kolmella loppuunmyydyllä stadion-keikalla Manchesterissä ja New Yorkin maineikkaassa Madison Square Gardenissa.

Yhtyeen piti esiintyä myös Japanissa, mutta rumpali Renin kaatumisen aiheuttamat luunmurtumat siirsivät keikat tulevaisuuteen.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Stone Roses palaa! - Brittipopin bändilegenda palaa stadioneille 2016