Red Hot Chili Peppers, albumi viiden vuoden tauon jälkeen - Kuuntele uutta soundia lupaava maistiassinkku

Red Hot Chili Peppers on uusiutunut! Anakonda.fi linkittää kuunneltavaksi yhtyeelle uusien tuottajien kanssa työstetyn uuden kappaleen Dark Necessities.

Oletko joskus takavuosina ajatellut, että Red Hot Chili Peppers on vähän väsähtänyt? Että 1980-luvun socks only -sekofunk -bändistä ja 1990-luvun villistä menestyjästä on tullut laiskanpulskea varjo itsestään?

Asennetta on ehkä syytä tarkistaa.

Anakonda.fi antaa nyt kolme syytä, miksi Red Hot Chili Peppers saattaa onnistua vuonna 2016 tekemään hyvän albumin.

1. Tauko on tehnyt hyvää

On toki makuasia, oliko Red Hot Chili Peppers levon tarpeessa ylipäätään, mutta nyt bändi on ainakin levännyt. Uusi albumi The Getaway julkaistaan kesäkuun 17. - viisi vuotta edellisen levyn jälkeen. Vaikka sitäkin levyä seurasi kiertue, bändi on ehtinyt sen jälkeen touhuta ihan muuta, tuulettaa ajatuksiaan, kerätä rahaa ja huomiota demokraattien ehdokas Bernie Sandersille - ja basisti Flean (kuvassa) tapauksessa, hankkia kunnianosoitus tatuoinnin David Bowielle. Ja kerätä ideoita levylleen ja koota sen tekemiseen uuden ensemblen...

2. Uudet tuottajat, uusi soundi

Red Hot Chili Peppersin tulevan albumin ovat tuottaneet Radioheadin kanssa työskentelystään arvostukseen noussut Nigel Godrich ja kaikkea mahdollista Beckistä U2:een ja Black Keysistä Norah Jonesiin tuottanut Danger Mouse. Odotukset ovat korkealla, että tuottajat ovat pystyneet tuomaan raikkautta Red Hot Chili Peppersin soundiin ja sparranneet bändiä biisinteossa.

3. Sinkku on lupaava!

Kahden ensimmäisen kohdan odotukset täyttyvät uuden albumin maistiaissinkulla, joka julkaistiin alkuillasta 5. toukokuuta Suomen aikaa.

Jos koko albumi on Dark Necessities -sinkun tasoinen, saattaa Red Hot Chili Peppers hyvin palata tauoltaan suoraan huipulle - ja hittiradioiden soittolistoille.

Uutuusbiisin voi kuunnella Spotifyn kautta tästä.