Reckless Love ja Santa Cruz yhdessä Eurooppaan

Suomalaista raskasta rockia viedään maailmalle muidenkin kuin viime vuosituhannella aloittaneiden veteraanien voimin. Anakonda.fi julkaisee Reckless Loven Olli Hermanin innostuneet kommentit yhteiskiertueesta Santa Cruzin kanssa.

Ovatko puheet suomalaisen raskaan rockin alennnustilasta liioiteltuja? Viime kuukausina on epäilty, ettei Suomesta enää löydy uusia sellaisia bändejä kuin Nightwish, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Stratovarius, The 69 Eyes ja muutamat muut, jotka nauttivat suosiota pääasiassa Suomen ulkopuolella.

Nyt ainakin Reckless Love ja Santa Cruz osoittavat osaltaan väitteen vääräksi. Nämä 2000-luvun vientibändit ovat lähdössä Euroopan -kiertueelle. Juuri julkaistu keikkalista on vakuuttavaa luettavaa, se vie yhtyeet 25 keikalle vain kuukauden aikana. Kiertue alkaa 4. maaliskuuta Bristolista ja päättyy 3. huhtikuuta Moskovaan. Britannian ja Venäjän lisäksi bändit esiintyvät Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Tanskassa ja Hollannissa.

"Emme ole koskaan aiemmin päässeet tekemään näin kattavaa ja mittavaa Euroopan kiertuetta levyn julkaisun tukemiseksi. Helmikuussa julkaistava uusi levy saadaan pihalle juuri sopivasti ennen keikkojen alkua", Reckless Loven solisti Olli Herman sanoo.

Yhteistyö toisen suomalaisbändin kanssa tuntuu myös maistuvan.

"Olemme tunteneet ukot jo ennen heidän ensimmäisen levynsä julkaisua ja tästä kiertuekombinaatiosta on unelmoitu aiemminkin. Santa Cruzilla on hyvä noste päällä ja onkin aivan supermahtavaa päästä viemään uutta suomalaista hardrockia maailmalle näin isolla meiningillä", laulaja hehkuttaa.

Reckless Loven uuden sinkun voi kuunnella Spotifystä tästä:

Fakta: Reckless Loven (kuvassa, kuva Ville Juurikkala) ja Santa Cruzin kiertueohjelman voi katsoa tästä.