Metallica, Rammstein vain Gunnarit? - Mikä jättiläisistä uuden festarin tähdeksi?

Vantaalla järjestetään kesäkuussa uusi festivaali, jonka pääesiintyjä on Anakonda.fi:n tietojen mukaan ykkössarjan raskaan rockin nimi.

Vantaan kaupunki tiedotti perjantaina 25. marraskuuta näin:

"Iso kivi vierähtää jykevästi Vantaalle, kun Vehkalasta sukeutuu aivan uuden rock-festivaalin kotipesä. Iso kivi vierähtää jykevästi Vantaalle, kun Vehkalasta on sukeutumassa aivan uuden rock-festivaalin kotipesä."

Tämä tarkoittaa sitä, että Kehäradan uuden Vehkalan aseman kupeeseen järjestetään rockfestivaali. Anakonda.fi:n tietojen mukaan luvassa on jättijuhla, jonne odotetaan jopa yli 10 000 kävijää päivässä.

Ohjelmasta ei tiedotettu mitään täsmällistä, mutta seuraava spekulaatiota herättävä lause kuitenkin:

"Etenkään raskaampaa menoa kaipaavat eivät tiettävästi pety ohjelmakattaukseen."

Provosoidutaan sitten, kun provosoidaan.

Ohessa Anakonda.fi:n selvityksen mukaan raskaan rockin ykkösnimien suunnitelmia ensi vuodeksi. Ehkä joku seuraavista nimistä saapuu Vantaalle kesäkuussa:

Metallica - juuri uuden albumin julkaissut yhtye on vieraillut Suomessa säännöllisesti jokaisen levynsä jälkeen - ja usein julkaisujen välissäkin. Ensi kesänä edellisestä keikasta, hyisestä toukokuun illasta Helsingin Hietsussa on jo kolme vuotta. Olisiko nyt Vantaan -keikan vuoro?

Guns N` Roses - kuuluisan yhtyeen kuuluisa kokoonpano palasi aiemmin tänä vuonna olennaisilta osiltaan yhteen, kun Axl Rose ja Slash mahtuivat vuosien tauon jälkeen samalle lavalle. Lisää keikkoja huhutaan ensi vuodeksi. Mahtuisiko Suomi - ja Vantaan Vehkala - kiertueohjelmaan?

Rammstein - viime kesänä Provinssirockissa esiintynyt yhtye on takuuvarma yleisömagneetti. Tekee keikkoja ensi vuonnakin - ja esiintyy muun muassa Tallinnassa nettisivunsa mukaan 11. kesäkuuta.

Iron Maiden - jatkaa myös kiertuettaan, joka pysähtyi Suomessa tänä vuonna. Bändin nettisivulla on tähän mennessä uutisoitu vain keikat toukokuun loppuun saakka.

The Who - ei ehkä ihan raskainta rockia nykykriteerein, mutta toki rockin historian raskasta sarjaa. Nettisivunsa mukaan brittilegenda venyttää ensi vuonna 50-vuotisjuhlakiertueesta 51-vuotiskiertueeksi. Kesän mahdollisista esiintymistä ei ole tiedotettu.