Glenn Frey 1948 - 2016 - Eagles -legenda teki myös leffahitin

Eagles -yhtyeen Glenn Frey on kuollut 67-vuotiaana New Yorkissa. Anakonda.fi muistelee kauniita kantrirock-kappaleita kirjoittaneen legendan toisen puolen: tunnarihitin Beverly Hillsin kyttä -leffaan.

Yläkerran orkesterin rekrytoinnit jatkuvat. Menetettyämme muutaman viikon kuluessa muun muassa David Bowien, Lemmy Kilmisterin, Natalie Colen, Otis Clayn, Speacialsin John Bradburyn ja Mott The Hooplen Dale Griffinin tulee tieto amerikkalaismuusikko Glenn Freyn kutsumisesta kirkkaampiin konserttisaleihin.

Frey kuoli New Yorkissa 67-vuotiaana. Hänellä oli ollut terveysongelmia pitkään, hän sairasti muun muassa nivelreumaa, kuolinsyy on Eaglesin Facebook -tiedonnanon mukaan keuhkokuume.

Juuri Eaglesin kanssa Frey teki melkein kaikki merkittävimmät levytyksensä. Hän oli yksi moninapaisen superyhtyeen keulakuvista, hän osallistui yhtyeen tunnetuimpien kappaleiden, muun muassa Hotel Californian, Take Easyn ja Desperadon kirjoittamiseen.

Toinen Eagles -legenda, vuosien mittaan monet kiistat Freyn kanssa kiistellyt ja sopinut Don Henleyn kutsuu nettisivunsa muistosanoissa Freytä veljekseen.

"Hän oli minulle kuin veli. Olimme perhe ja kuten useimmissa perheissä, meilläkin oli hankaluuksia. Mutta side, jonka solmimme 45 vuotta sitten, ei katkennut koskaan. Ei edes niiden 14 vuoden aikana, jolloin Eagles ei toiminut yhdessä."

Suomessa Frey ja Eagles vierailivat yhtyeen toisen tulemisen jälkeen vuosina 2001 ja 2009.

Eaglesin aktiivikauttahan oli 1970-luku, ja vuosina 1980 - 1994 bändin jäsenten välit olivat viileät. Niin viileät, että yhtye ilmoitti palaavansa vasta kunnes "helvetti jäätyy". Ja jäätyihän se, comeback -albumin nimessä vuonna 1994.

Eaglesin lisäksi Frey loi soolouraa. Anakonda.fi muistelee häntä 1980-lukua hyvässä ja pahassa edustavalla leffahitillä Heat is On. Sen voi kuunnella Spotifyn kautta tästä: