Bono yllätti katukeikalla, katso linkki - ja katso U2:n tv-keikka!

U2 on vuoden 2015 viimeisen viikonlopun keikkanimi: Ylen Teema esittää tuoreen konsertin sunnuntaina - ja Anakonda.fi linkittää tähän laulaja Bonon yllätysesiintymisen Dublinin kadulla.

U2:n Bonon jouluyllätys Dublinissa on levinnyt nettiin lukuisina videoina - yllätys, yllätys. Niin käy tietysti 2000-luvulla, kun maailman suurimman bändin laulaja vetää spontaaninoloisesti biisin missä tahansa.

Jouluaattoiltana maailman kuuluisin irlantilainen esiintyi Dublinin kuululla Grafton Streetillä tuosta vain, ilman sen kummempia laitteita ja yksinkertaisen säestyksen kanssa. Ja niinhän se on, että vanha sääntö toteutuu: hyvä biisi ja hyvä esitys riittävät, ne toimivat niin nuotiolla kuin stadionillakin - tai vaikka katusoittona. Every Breaking Wave kajahtaa koskettavasti.

Anakonda.fi linkittää tähän esityksen luonteeseen sopivan videon, Tamara Thaise De Paula -nimellä YouTubeen ladatun, ilmeisesti älypuhelimella kuvatun pätkän. Sen voi katsoa tästä.

Jos tuo Bonon esitys on U2:ta pienimuotoisimmillaan, niin toistakin ääripäätä on tarjolla. Ylen Teema esittää sunnuntaina 27. joulukuuta ja sen jälkeen Areenassa U2:n tuoreen tunteikkaan Pariisin-konsertin: bändin piti alunperin esiintyä Pariisissa marraskuussa, mutta terrori-isku päivää ennen suunniteltua keikkaa muutti suunnitelmat. Muutaman viikon suruajan jälkeen U2:n iNNOCENCE + eXPERIENCE -kiertue palasi Pariisiin - ja sai nyt nähtävälle keikalleen vieraaksi myös amerikkalaisyhtye Eagles of Death Metalin. Bändin, jonka konsertti Pariisin Bataclanissa oli yksi marraskuun terrori-iskun kohteista.

"Yhtenä iltana tappajat veivät ihmishenkiä, veivät musiikin, veivät mielenrauhan – mutta he eivät pystyneet viemään Pariisin henkeä. Bändimme tuntee sen hengen hyvin, ja yritämme tuoda sen mukanamme palatessamme kaupunkiin. Aiomme antaa kaikkemme Pariisille", Bono kommentoi Ylen sivulla.

Fakta: Yle Teema esittää U2:n tuoreen Pariisin-konsertin sunnuntaina 27. joulukuuta klo 22.01. Konsertti on tulossa myös Ylen Areenaan. Lisätietoja tästä.

kuva: kuvakaappaus YouTube -videosta