Päivän levy: Jari Sillanpää: Rakkaudella merkitty mies - WTF, Siltsu-Bitch?

Anakonda.fi ihmettelee päivän levynä Jari Sillanpään uutuuslevyä. Tango-Jari on nyt levyn monena hetkenä EDM-Jari - ja paljon muuta.

Jari Sillanpään monipuolisuus tuli selväksi viimeistään viime kevään Tähdet, tähdet -ohjelmasarjan myötä. "Siltsu" voitti tähtien kisan ja osoittautui mieheksi, joka pystyy uskottavasti tulkitsemaan jopa Queenin Bohemian Rhapsodyn. Rohkeus riitti myös reggaeen ja raskaaseen rockiin.

Mitään näistä ei kuitenkaan ole uudella levyllä. Sillanpää on päivittänyt iskelmällistä sointiaan ottaen vaikutteita EDM-tanssisoundista. Latinopoppia hän on tehnyt aiemminkin, nyt lantio pyörii jälleen.

Uudistus on uskottava. Sillanpää suoriutuu epäilemättä mistä tahansa, mutta pilke silmäkulmassa tehty levy pursuu tekijänsä riemua. Tällaista gay-diskoa ei Suomessa usein julkaista, esimerkiksi Tanssii kuin John Travolta on "Siltsu-Bitch" -välihuutoineen hauskanhöpsö ja kiusallisen mieleenjäävä kappale. Siitä saattaa tulla alkavan pikkujoulukauden iso tanssihitti ties minne Ruotsin-laivoille.

Samaa ainesta on myös Vain elämää -sarjassa pari vuotta sitten kuullussa Cheek -coverissa Liekeissä. Sillanpään version tarpeellisuudesta voi olla monta mieltä, cheekmäinen uho istuu Sillanpäälle kuin Liekkipaita kyläkauppiaalle - toisethan tykkää siitäkin.

Rakkaudella merkitty mies ei kuitenkaan ole yhden tunnetilan levy. Hedonistisen bailaamisen vastapainoksi ollaan pohdiskeleviakin. Kun Pariisi kuolee on komea uusiskelmä, jonka Sillanpää vetää koskettavasti, ja samaa herkkyyttä on Paula Vesalan kirjoittamassa kappaleessa Muuri.

Irtohavaintona mainittakoon, että Sillanpää laulaa yhä - ja tällä levyllä ehkäpä erityisen tunnistettavasti - ruotsinsuomalaisella aksentilla.