Nightwish jyräsi listoille: Suomi 1., Saksa 2., Englanti 12., USA 34....

Nightwishin tuore albumi Endless Forms Most Beautiful kelpaa hyvin yhtyeen faneille eri puolilla maailmaa. Anakonda.fi listaa levyn julkaisuviikon sijoitukset eri maiden myyntilistoilta.

Nightwish piti taas kolmisen vuotta taukoa levyjulkaisujen välissä. Yhtye vaihtoi myös laulusolistia.

Monelle bändille pitkät breikit saattavat merkitä sitä, että yleisö unohtaa yhtyeen. Uusi laulaja taas saattaa tökkiä vanhoja faneja, jotka ovat ihastuneet edellisen - tai sitä edellisen - solistin soundiin.

Nightwish -fanit ovat kuitenkin uskollisia kaikkialla maailmassa. Uusi, parisen viikkoa sitten julkaistu albumi Endless Forms Most Beautiful on sijoittunut listoilla kärkeen eri puolilla maailmaa tähän tapaan:

  Suomi #1

Tšekki #1

Saksa #2

Sveitsi #2

Alankomaat #3

Itävalta #4

Ruotsi #4

Mexico #6

Kreikka #9

Ranska #10

Puola #10

UK #12

Espanja #13

Kanada #13

Belgia #14

Australia #16

Italia #18

Irlanti #21

Uusi-Seelanti #32

USA #34

Suomessa bändi on meni heti julkaisuviikollaan listakärkeen viidennellä albumillaan peräkkäin. Huomionarvoisia ovat sijoitukset myös tärkeillä markkina-alueilla Britanniassa (12.) ja Yhdysvalloissa (34.). Muidenkin suomalaisbändien kuin Nightwishin perinteisesti vahvalla alueella Saksassa Endless Forms Most Beautiful kohosi listakakkoseksi.

Levymyynti tuskin julkaisuviikkoon tyssähtää, sillä Nightwish on vasta lähdössä kiertueelle. Ensimmäinen esiintyminen on torstaina New Yorkissa. Koko tähän mennessä julkaistu kiertueohjelma löytyy tästä.